Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné papriky podle Jana Punčocháře

Jen málokdo odolá poctivé plněné paprice s rajskou omáčkou a kynutým knedlíkem. Když se navíc jedná o recept prověřený mistry kuchaři, není potřeba se obávat neúspěchu. Připravte si s námi plněné papriky s rajskou omáčkou podle Jana Punčocháře. Až je ochutnáte, budete v sedmém nebi.

Hodnocení receptu je 4,0 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Středně náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby kynutí

95 min (45 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřový bůček a hovězí krk umeleme, přidáme sůl a mletý pepř a důkladně promícháme. Krok 2: Konce paprik odkrojíme, vyndáme z nich jádřince a papriky naplníme masovou směsí. Krok 3: Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme ji k cibuli a orestujeme do tmavé barvy. Do základu vmícháme rajčatový protlak, znovu důkladně zarestujeme, osladíme 2 lžícemi cukru, vhodíme divoké koření, skořici a na závěr drcená rajčata. Krok 4: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 5: Naplněné papriky narovnáme do pekáčku a přelijeme je omáčkou. Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut. Krok 6: Po upečení papriky vyjmeme a uchováme v teple. Z omáčky odstraníme celé koření a propasírujeme ji přes cedník. Podle chuti dochutíme cukrem, solí, feferonkou, případně citronovou šťávou. Krok 7: Na houskový knedlík, rozmícháme droždí s cukrem ve 100 ml vlažného mléka, zasypeme 60 g hrubé mouky a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Krok 8: Zbytek hrubé mouky, vlažné mléko, vejce a sůl dáme do mísy robota, přidáme kvásek a vše důkladně hněteme do hladkého těsta. Krok 9: Do hotového těsta vmícháme na kostičky nakrájenou housku a těsto necháme přikryté kynout na teplém místě. Několikrát zkontrolujeme a znovu prohněteme, aby se do těsta dostal vzduch. Krok 10: Po vykynutí z těsta vytvoříme kulaté knedlíky a ještě jednou je necháme vykynout. Krok 11: Vaříme v páře 25 minut při 99 °C. Po uvaření knedlíky propícháme vidličkou a potřeme máslem. Krok 12: Knedlíky a plněnou papriku podáváme hojně zalité rajčatovou omáčkou.

TIP: 17 tradičních receptů české kuchyně

Zveřejněno 26. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky podle Jana Punčocháře

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE0wA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky podle Jana Punčocháře

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE0wA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: Recepty takového šéfkuchaře jsou vždy skvělé. :-K

Papriky peču taky v troubě, ale omáčku dělám zvlášť a šťávu z upečených paprik prřidám k omáčce.

Suroviny:
bůček vepřový, sůl, pepř mletý, paprika, cibule, olej řepkový, zelenina kořenová, protlak rajčatový, cukr krupice, koření divoké, skořice celá, rajče drcené, feferonka, citron, droždí, cukr krupice, mléko, mouka hrubá, vejce, sůl, houska, máslo

Přidat fotografie receptu