Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí hamburgery

Pokud nevíte, který z receptů na hamburgery vybrat, máme pro vás hned tři variace na ty z hovězí masa. Podle dokonale sepsaného postupu je zvládnou připravit i úplní začátečníci. Rozpalte gril, víkend se blíží!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tomas Dytrych Tomas Dytrych

Náročný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme hrnek majonézy se sušeným česnekem, sušenou cibulí, zauzenou paprikou, hořčicí, vinným octem a nadrobno nakrájenými nakládanými okurkami. Necháme přes noc v lednici, aby se chutě propojily. Krok 2: Na Půllibrák (220 g masa):
Z masa vytvarujeme burger pomocí lisu, osolíme uzenou solí a opepříme kampotským pepřem. Grilujeme napřímo na roštu, gril zavřeme a opékáme z každé strany asi 3 minuty. Vnitřní teplotu ověříme vpichovým teploměrem – ideální pro medium je 51–52 °C. Spodní část bulky potřeme ochucenou majonézou, přidáme listy salátu a kolečka červené cibule. Položíme ugrilovaný burger, navrch opečenou anglickou slaninu, trochu BBQ omáčky a plátky rajčat. Přiklopíme horní částí bulky. Krok 3: Na Smashburger (100 g masa):
Z mletého masa vytvoříme kouli asi o váze 100 g, příliš ji nestlačujeme. Dochutíme kampotským pepřem a uzenou solí. Kouli položíme na rozpálený litinový tál a přitlačíme obracečkou do tenkého placku. Po otočení přidáme plátek čedaru a necháme ho roztéct. Na spodní část bulky rozetřeme majonézu, přidáme karamelizovanou cibulku, opečenou anglickou slaninu a smashburger. Navrch položíme další plátek slaniny, druhý smashburger a přiklopíme horní částí bulky s další vrstvou majonézy. Krok 4: Na Double Cheese (čtvrtlibrák – 110 g masa):
Z masa vytvarujeme burger o váze 110 g, osolíme a opepříme. Grilujeme na litinovém tálu. Po otočení položíme plátek čedaru a necháme ho rozpustit. Spodní část bulky potřeme majonézou, přidáme nakrájenou nakládanou okurku, položíme na sebe dva burgery s čedarem, posypeme jemně nasekanou cibulkou a přiklopíme horní částí bulky, opět s vrstvou majonézy.

TIP: Jak vytvarovat housky na hamburger

Zveřejněno 30. 6. 2025

Poznámka autora Tomas Dytrych

Podrobný videorecept na přípravu hovězích burgerů najdete zde: youtu.be/MTFnQmfBoUU

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí hamburgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRL4v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí hamburgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRL4v

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
majonéza, česnek sušený, cibule sušená, paprika, hořčice, ocet vinný, okurky sterilované, maso hovězí mleté, slanina, pepř mletý, sůl uzená, salát, cibule, okurka čerstvá, rajče, sýr chedar, bulka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu