Hovězí hamburgery
Pokud nevíte, který z receptů na hamburgery vybrat, máme pro vás hned tři variace na ty z hovězí masa. Podle dokonale sepsaného postupu je zvládnou připravit i úplní začátečníci. Rozpalte gril, víkend se blíží!
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme hrnek majonézy se sušeným česnekem, sušenou cibulí, zauzenou paprikou, hořčicí, vinným octem a nadrobno nakrájenými nakládanými okurkami. Necháme přes noc v lednici, aby se chutě propojily.
Krok 2: Na Půllibrák (220 g masa):
Z masa vytvarujeme burger pomocí lisu, osolíme uzenou solí a opepříme kampotským pepřem. Grilujeme napřímo na roštu, gril zavřeme a opékáme z každé strany asi 3 minuty. Vnitřní teplotu ověříme vpichovým teploměrem – ideální pro medium je 51–52 °C. Spodní část bulky potřeme ochucenou majonézou, přidáme listy salátu a kolečka červené cibule. Položíme ugrilovaný burger, navrch opečenou anglickou slaninu, trochu BBQ omáčky a plátky rajčat. Přiklopíme horní částí bulky. Krok 3: Na Smashburger (100 g masa):
Z mletého masa vytvoříme kouli asi o váze 100 g, příliš ji nestlačujeme. Dochutíme kampotským pepřem a uzenou solí. Kouli položíme na rozpálený litinový tál a přitlačíme obracečkou do tenkého placku. Po otočení přidáme plátek čedaru a necháme ho roztéct. Na spodní část bulky rozetřeme majonézu, přidáme karamelizovanou cibulku, opečenou anglickou slaninu a smashburger. Navrch položíme další plátek slaniny, druhý smashburger a přiklopíme horní částí bulky s další vrstvou majonézy. Krok 4: Na Double Cheese (čtvrtlibrák – 110 g masa):
Z masa vytvarujeme burger o váze 110 g, osolíme a opepříme. Grilujeme na litinovém tálu. Po otočení položíme plátek čedaru a necháme ho rozpustit. Spodní část bulky potřeme majonézou, přidáme nakrájenou nakládanou okurku, položíme na sebe dva burgery s čedarem, posypeme jemně nasekanou cibulkou a přiklopíme horní částí bulky, opět s vrstvou majonézy.
Z masa vytvarujeme burger pomocí lisu, osolíme uzenou solí a opepříme kampotským pepřem. Grilujeme napřímo na roštu, gril zavřeme a opékáme z každé strany asi 3 minuty. Vnitřní teplotu ověříme vpichovým teploměrem – ideální pro medium je 51–52 °C. Spodní část bulky potřeme ochucenou majonézou, přidáme listy salátu a kolečka červené cibule. Položíme ugrilovaný burger, navrch opečenou anglickou slaninu, trochu BBQ omáčky a plátky rajčat. Přiklopíme horní částí bulky. Krok 3: Na Smashburger (100 g masa):
Z mletého masa vytvoříme kouli asi o váze 100 g, příliš ji nestlačujeme. Dochutíme kampotským pepřem a uzenou solí. Kouli položíme na rozpálený litinový tál a přitlačíme obracečkou do tenkého placku. Po otočení přidáme plátek čedaru a necháme ho roztéct. Na spodní část bulky rozetřeme majonézu, přidáme karamelizovanou cibulku, opečenou anglickou slaninu a smashburger. Navrch položíme další plátek slaniny, druhý smashburger a přiklopíme horní částí bulky s další vrstvou majonézy. Krok 4: Na Double Cheese (čtvrtlibrák – 110 g masa):
Z masa vytvarujeme burger o váze 110 g, osolíme a opepříme. Grilujeme na litinovém tálu. Po otočení položíme plátek čedaru a necháme ho rozpustit. Spodní část bulky potřeme majonézou, přidáme nakrájenou nakládanou okurku, položíme na sebe dva burgery s čedarem, posypeme jemně nasekanou cibulkou a přiklopíme horní částí bulky, opět s vrstvou majonézy.
Zveřejněno 30. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí hamburgery
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRL4v
Moje poznámka
Hovězí hamburgery
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRL4v
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 7 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 1 hodinou
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 3 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 4 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 4 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 5 hodinami
Suroviny:
majonéza,
česnek sušený,
cibule sušená,
paprika,
hořčice,
ocet vinný,
okurky sterilované,
maso hovězí mleté,
slanina,
pepř mletý,
sůl uzená,
salát,
cibule,
okurka čerstvá,
rajče,
sýr chedar,
bulka
Komentáře (1)