Grilovaná chobotnice
Jednoduchá, ale luxusní pochoutka z moře. Chobotnice nejprve změkne ve vývaru a pak dostane krásně křupavou kůrku na grilu. Citronová šťáva, rozmarýn a olivový olej jí dodají svěží středomořskou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve předvaříme chobotnici. Celou chobotnici vložíme do hrnce s vodou a přidáme nové koření, kuličky pepře, bobkový list, cibuli a stroužky česneku. Vaříme na mírném plameni asi 1 hodinu a 15 minut – táhneme podobně jako vývar, dokud chobotnice nezměkne.
Krok 2: Povařenou chobotnici necháme chvíli vychladnout, poté ji rozdělíme na jednotlivá chapadla. V hmoždíři utřeme rozmarýn, sůl a čerstvě mletý pepř. Přidáme citronovou šťávu a olivový olej a vše dobře promícháme. Marinádou zalijeme chapadla a necháme je odležet v lednici alespoň několik hodin.
Krok 3: Marinovaná chapadla grilujeme krátce a zprudka přímou metodou – ze všech stran, dokud nezískají zlatavou barvu a lehce křupavý povrch. Trvá to jen pár minut.
Krok 4: Před servírováním přelijeme chobotnici několika lžičkami olivového oleje smíchaného se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Tím zvýrazníme její přirozenou chuť a dodáme finální aroma.
Krok 5: Podáváme nejlépe s listovým salátem, citronem a sklenkou bílého vína. Výborně se hodí aromatické a minerální bílé – skvělou volbou jsou například vína z Izraele nebo Řecka.
Zveřejněno 16. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilovaná chobotnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADAvO
Moje poznámka
Grilovaná chobotnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADAvO
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 4 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 4 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 5 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 5 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 5 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 8 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 8 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 8 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 9 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 9 hodinami
Suroviny:
chobotnice,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn,
šťáva citronová,
olej olivový
Komentáře (2)