Listový salát s chobotnicí

Karolina09 Kuchařka:

Mořské plody 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

očistěná chapadla z kalamárů
2 středně velké mrkve
1 petržel
2 řapíky celeru
2 menší cibule
3 stroužky česneku
2 dl suchého bílého vína
lžíce citrónové šťávy
2 bobkové listy
5 kuliček černého pepře
2 kuličky nového koření
směs listových salátů (polníček, frisee, escarola, lollo biando..)
Zálivka:
citrónová šťáva
olivový olej
drcený česnek
sůl
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Očistěnou zeleninu, nakrájenou na větší kusy, cibuli na půl, česnek vcelku vhoďte do vařící vody, přidejte 2 dl vína, lžíci citrónové šťávy a koření. Chapadla vkládejte do vývaru asi na 10 sekund a vyjměte. Postup opakujte asi 4 x, dokud se nepřestanou víc kroutit. Vařte 30 - 50 minut, dle velikosti. Nechte ve vývaru zchladnout.

  2. Vyšlehejte suroviny na zálivku (česnek můžete vynechat).

  3. Na talíř naaranžujte salátové listy, poklaďte na kousky nakrájenou chobotnici a ochuťte zálivkou.

Poznámka

Uvařenou chobotnici (ve fázi bod 1), můžete zmrazit. Vývar sceďte, zeleninu a koření vyhoďte, zredukujte a můžete použít např. do základu rybích polévek, omáček a pod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Listový salát s chobotnicí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo