

Chobotnice, krevety, mušle
Suroviny
- 200 g kalamáry
- 200 g krevety
- 200 g slávky
- 400 g ryby filety
- 1 PL koření sečuánská pánev
- 1 PL pepř celý
- 1 PL sůl mořská (hrubozrnná)
- 1 KL paprika
- 1/2 hrníčku mouky
- 2 PL maizeny
- podle potřeby olej rostlinný
Postup přípravy receptu
Naporcujme si na mensie kusky rybacich filetov -ake mame, mensie krevety, mensie slavky a kalamare. Osusime.
Na malu panvicku dame hrubu sol a zmes korenia, chvilu prazime pokial nezacne korenie vonat.
Presypeme do maziara na hrubo podrvime pridame trochu mletej papriky ma farbu ( moze byt aj paliva k pivu super ).
Do sacku dame muku zmiesanu s rozdrvenym korenim a solou. Pridame naporcovane kalamary, krevety, slavky a kusky ryb poriadne premiesame a otrasieme. Ked to mam trochu vlhke poprasime maizenou.
Pripriavime si najlepsie rastlinny olej a rozpalime pod bod dymivosti a pridavame na etapy pozor to prska!
Vyprazame tak cca 2 -3 minuty max. Aj s otacanim ale ani netreba.
Vyberieme hned ako nam obal zmeni farbu a ostane chrumkavy. Ked nechame dlhsie kalamary sa stanu zuvackove a tvrde....
Poznámka od kuchařky
Vyborna, rychla azijska klasika.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chobotnice, krevety, mušle
-
nádhera+1
-
Vy dvě moje milé - tj. cathleen a žížalka, tak až pojedete tam.....,kde se to podává, tak zavolejte, snad mě to vyjde a přidám se
, ale asi bude problém, že něco já-nejím
, ale pokud budu s vámi, tak to snad přežiju
, bodík posílám, protože se mě autor líbí
-
zizala:
kdyby se ti náhodou ten sen plnil, stav se cestou pro mě, prosííím
Nonya: moc hezké a určitě výborné -
Mám jeden nesplněný ( a asi i nesplnitelný - vzhledem k ceně) sen: moci zasednout a jíst, jíst mořské plody a rybky, dokud bych neměla dost
Krásný recept i fotka -
Nonya: Díky za radu
-
No krása!!
-
Miluju mořské potvory a tohle by mi zaručeně chutnalo. Kalamáry občas dělám plněné a to je taky dobrota
-
Mňam. Letos jsem nebyl u moře tak mám absťák.
-
spagetka ano je to ten pepr
odporucam vyskusat, jednoduche a vyborne.
tejaja, oni tie morske potvory sa bud pripravuju velmi, velmi kratko, alebo potom s tymi kalamarami skoncis v tlakaci.
Prikladam zopar fotiek, aj v klasickom trojobale alebo na spagetach alebo aj pizzu -
Nonyo, prosímtě to sečuánské koření je toto? Tedy pepř sečuánský? http://www.svetkoreni.cz/cz/nabidka/koreni-mikes/k...
Jinak to vypadá moc mňam -
Vyzerá to fakt dobre, kalamáre som ešte nejedla, mala by som skúsiť. Ak by si mal ešte nejaký recept na kalamáre, pridaj. + 1