Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vafle z přebytkového kvásku

Milovníkům kváskování jistě přijde vhod recept na vafle z přebytků kvasu. Příprava je snadná a vafle jsou všeobecně oblíbené u dětí i dospělých. Kváskové vafle můžete připravit nasladko i naslano a za pár korun tak vykouzlíte skvělou snídani nebo svačinu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

kucharicek14

Snadný

Doba přípravy 22 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 7 min bez doby odležení

22 min (15 min příprava + 7 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme v míse. Těsto by mělo být trochu hustší, než je na palačinky. Krok 2: Hotové těsto necháme alespoň 30 minut odpočinout na lince, nebo i déle v lednici. Krok 3: Rozehřejeme vaflovač, potřeme ho kapkou oleje a vafle upečeme dozlatova. Doba pečení závisí na typu vaflovače a množství těsta. Krok 4: Vafle můžeme podávat nasladko i naslano, u slané varianty ale vynecháme skořici. Dozdobíme podle chuti

TIP: 20 tipů na chutné a vydatné snídaně pro víkend i všední den

Zveřejněno 21. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vafle z přebytkového kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73OoA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vafle z přebytkového kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73OoA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Skvělý tip. Momengtálně kvásek nemám, ale dřív jsem z něj pekla hodně a bylo mi vždy blbé ty přebytky vyhazovat.

Suroviny:
kvásek, mléko, vejce, mouka hladká, kypřící prášek, sůl, olej, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu