Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová polévka

Cuketová polévka se sýrovými nočky je skvělým způsobem, jak využít sezonní zeleninu a připravit z ní vydatné a voňavé jídlo. Jemná smetanová chuť se krásně doplňuje s nočky, které polévce dodají sytost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a pokrájíme. V hrnci přivedeme vývar k varu. Krok 2: Vložíme zeleninu do hrnce, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí zeleniny. Krok 3: Z mouky, vajec, strouhaného sýra, petrželky a prolisovaného česneku vymícháme těstíčko na nočky. Dle potřeby osolíme a opepříme. Krok 4: Polévku poté sundáme z plotny, rozmixujeme, přilijeme smetanu a již pouze provaříme. Krok 5: Z těsta vytvarujeme lžičkou nočky a zavaříme do polévky. Krok 6: Hotovou polévku ozdobíme lístky bazalky a můžeme dle chuti přidat i feferonku.

TIP: Cuketová polévka - nejlepší recepty

Zveřejněno 24. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkXJ6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkXJ6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cuketa, mrkev, petržel, rajče, vývar masový, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, feferonka, vejce, sýr nastrouhaný, mouka hrubá, petrželka, česnek, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu