Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda z vepřové panenky s vaječnou omeletou

Vepřová panenka je jemné libové maso, které potřebuje jen krátkou tepelnou úpravu, jinak u něj hrozí riziko vysušení. Pokud jí ale dopřejete dostatečnou péči, je skvělá. To platí i v případě této rolády plněné vaječnou omeletou a šunkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Panenku rozkrojíme tak, aby vznikl plát, a přes fólii naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Krok 2: Poklademe šunkou. Vejce ušleháme se solí, nastrouhaným sýrem a petrželkou, a usmažíme na másle omeletu, kterou položíme na plát se šunkou. Krok 3: Pevně stočíme a ovážeme potravinářským provázkem. Krok 4: Roládu zprudka opečeme na sádle ze všech stran. Pak trochu podlijeme vodou a přikrytou pečeme v troubě na 180 °C 25–35 minut. Krok 5: Podáváme se salátem.

TIP: Salát z ledového salátu

Zveřejněno 12. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda z vepřové panenky s vaječnou omeletou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28ZL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda z vepřové panenky s vaječnou omeletou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28ZL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, sádlo, vejce, máslo, sýr eidam, petrželka, šunka schwarzwaldská, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu