Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda z vepřové panenky s vaječnou omeletou

Vepřová panenka je jemné libové maso, které potřebuje jen krátkou tepelnou úpravu, jinak u něj hrozí riziko vysušení. Pokud jí ale dopřejete dostatečnou péči, je skvělá. To platí i v případě této rolády plněné vaječnou omeletou a šunkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Panenku rozkrojíme tak, aby vznikl plát, a přes fólii naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Krok 2: Poklademe šunkou. Vejce ušleháme se solí, nastrouhaným sýrem a petrželkou, a usmažíme na másle omeletu, kterou položíme na plát se šunkou. Krok 3: Pevně stočíme a ovážeme potravinářským provázkem. Krok 4: Roládu zprudka opečeme na sádle ze všech stran. Pak trochu podlijeme vodou a přikrytou pečeme v troubě na 180 °C 25–35 minut. Krok 5: Podáváme se salátem.

TIP: Salát z ledového salátu

Zveřejněno 12. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda z vepřové panenky s vaječnou omeletou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28ZL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda z vepřové panenky s vaječnou omeletou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28ZL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, sádlo, vejce, máslo, sýr eidam, petrželka, šunka schwarzwaldská, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu