Maková náplň podle cukráře Maršálka
Maková náplň provoněná skořicí, hřebíčkem a rumem spojuje tradiční chuť máku s jemností jogurtu. Sladké rozinky ji příjemně zjemní a vytvoří lahodnou směs, která se skvěle hodí do koláčů i kynutých buchet.
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme všechny suroviny.
Krok 2: Náplň necháme odpočívat při pokojové teplotě zhruba půl hodiny (nebo přes noc v lednici).
Krok 3: Náplň zhoustne a je ideální do závinů, koláčů a buchet.
Zveřejněno 26. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maková náplň podle cukráře Maršálka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNgg1
Moje poznámka
Maková náplň podle cukráře Maršálka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNgg1
Nejnovější recepty
Smažený květák v těstíčku s nivou
Přidáno před 4 hodinami
Krokety ze zbylého vařeného masa a zeleniny
Přidáno před 6 hodinami
Borůvkový tunel
Přidáno před 6 hodinami
Křehký koláč s mákem
Přidáno před 7 hodinami
Brokolicovo-mrkvová pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Paštičky s lososovou pomazánkou
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek
Standa67 před 3 hodinami
Cuketová buchta
Janet.P před 3 hodinami
Jednoduché punčové řezy
AdyCha před 5 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
krrkk před 5 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
nelinka62 před 7 hodinami
Drožďová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Pórková polévka
MichalRaby před 8 hodinami
Likér z aronie
jana.kulkova před 9 hodinami
Dýňový koláč s mandlovou drobenkou
zdraveskamcou před 11 hodinami
Cuketové řezy s malinami
zdraveskamcou před 12 hodinami
Suroviny:
mák mletý,
jogurt,
rozinky,
cukr krystal,
rum,
skořice mletá,
koření hřebíček
Komentáře (4)