Borůvkový džem
Léto doslova vybízí ke sběru nejrůznějších plodů na zahradě i v lese. A na obou místech pak můžeme najít oblíbené fialové bobule - borůvky. Připravte si z nich na zimu zásobu džemu, který můžete využít do palačinek, na vafle či na lívance.
Postup přípravy
Krok 1: Borůvky přebereme a očistíme. Necháme na sítu okapat a dáme do rendlíku.
Krok 2: V rendlíku je rozmačkáme, smícháme s cukrem a necháme asi 10 minut odstát. Následně přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí 20-30 minut.
Krok 3: Přidáme pektogel s kyselinou citronovou, dobře rozmícháme a kápnutím na talířek zkusíme jestli želíruje.
Krok 4: Naplníme do čistých skleniček 1 cm pod okraj, otřeme hrdla skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Po 5 minutách otočíme zpět a necháme zcela vychladnout.
Zveřejněno 27. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvkový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k221
Moje poznámka
Borůvkový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k221
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 7 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 7 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 31 minutami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 2 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 3 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 4 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 5 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 5 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 5 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 5 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 6 hodinami
Suroviny:
borůvky,
cukr krupice,
pektogel,
kyselina citronová
Komentáře (1)