Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškový kompot s hroznovým vínem

Končící léto a vůně blížícího se podzimu je zároveň i obdobím sklizně hrušek a vinobraním. Abychom si tyto dvě dobroty uchovali co nejdéle, můžeme je spolu zavařit v cukerném roztoku. Jako kompot k obědu bude skvělý.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupeme nebo je důkladně omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme stopky a okvětí. Kulatým tvořítkem vypíchneme jádřince. Krok 2: Vložíme je do vody s kyselinou citronovou, přisypeme cukr a společně dusíme 10 minut na mírném ohni, až začnou sklovatět. Krok 3: Bobulky vína omyjeme. Půlky hrušek přendáme spolu s vínem do čistých a suchých zavařovacích sklenic. Krok 4: Potom je zalijeme teplým cukerným roztokem. Důkladně zavíčkujeme. Sterilujeme při 90 °C 30 minut. Zavařené sklenice necháme vychladnout při pokojové teplotě.

TIP: Jak sterilovat sklenice na zavařování

Zveřejněno 27. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový kompot s hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVVK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový kompot s hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVVK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hruška, kyselina citronová, cukr, voda, víno hroznové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu