Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený makový koláč

Nepečený makový dort zvládnete připravit bez složitého pečení. Jemná maková náplň s piškoty a vrstvou bílé čokolády chutná skvěle a navíc vypadá slavnostně. Dokonale vláčný a voňavý dezert, který si oblíbíte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min + chlazení nejméně 8 hodin (ideálně přes noc)

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava, + chlazení nejméně 8 hodin (ideálně přes noc))

Suroviny pro 1 kus

Kulatá forma o průměru 20 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mák, cukr, vanilkový cukr, krupici, špetku soli a mléko. Směs přivedeme k varu a vaříme, dokud nezhoustne. Krok 2: Do horké směsi vmícháme máslo a necháme ho rozpustit. Nakonec přidáme drcené piškoty a vše dobře promícháme. Krok 3: Hmotu uhladíme do dortové formy o průměru 20 cm a dáme alespoň na hodinu ztuhnout do lednice. Krok 4: Mezitím připravíme polevu. Smetanu zahřejeme těsně pod bod varu a rozpustíme v ní bílou čokoládu. Hotovou polevu nalijeme na koláč. Krok 5: Necháme v lednici vychladit nejlépe přes noc.
Před podáváním ozdobíme jedlými květy nebo dle vlastní fantazie.

TIP: Jedlé květy jako dekorace

Zveřejněno 6. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený makový koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR56P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený makový koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR56P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Základem korpusu je úsporná maková náplň a nápad využít jí na dort je skvělý!

Suroviny:
mléko, piškoty, mák mletý, máslo, cukr krupice, čokoláda bílá, krupice, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu