Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob je voňavý a lehký pokrm plný chutí. Rajčata, olivy a bylinky dodají cizrně výraznou chuť, pórek a česnek ji zjemní. Před podáváním se vše posype parmazánem a čerstvou petrželkou, které dodají pokrmu svěžest.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Pórek očistíme, dobře opláchneme a nakrájíme na nudličky. Olivy a cizrnu scedíme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Krok 2: V míse promícháme okapanou cizrnu, krájená rajčata i s nálevem, pórek, česnek a překrájené olivy. Podle chuti osolíme, okořeníme pepřem a sušenou bazalkou. Krok 3: Směs přendáme do zapékací mísy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Krok 4: Nakonec pokrm rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou, parmazánem a podáváme.

TIP: Na co se používá cizrna?

Zveřejněno 9. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrna na italský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP7DW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrna na italský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP7DW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pórek, olivy černé bez pecky, cizrna sterilovaná, česnek, rajče, sůl, pepř drcený, sušená bazalka, parmazán, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu