Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášová polévka s mletým masem

Gulášová polévka patří mezi stálice české kuchyně, a to právem. Oblibu si získala nejen pro výraznou chuť, ale také pro snadnou přípravu a schopnost zasytit. Verze s mletým masem je navíc rychlá a ideální pro běžné domácí vaření.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ve větším hrnci rozpustíme sádlo, na kterém osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Krok 2: Jakmile začne cibule zlátnout, přisypeme mletou sladkou papriku. Krátce orestujeme, přidáme hladkou mouku a důkladně promícháme. Vznikne základní jíška, kterou zalijeme vroucí vodou. Krok 3: Polévku přivedeme k varu, přidáme mleté hovězí maso, prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín a vaříme asi 20 minut. Krok 4: Poté do polévky přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory a vaříme dalších 40 minut, dokud brambory nezměknou. Krok 5: Krátce před koncem vaření přidáme do polévky i rozemnutou majoránku. Krok 6: Podáváme s oblíbeným pečivem.

TIP: Jak připravit mleté maso doma

Zveřejněno 9. 9. 2025

Poznámka autorky Veruncicka

Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat i špetku pálivé papriky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášová polévka s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6z2o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášová polévka s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6z2o

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí mleté, brambory, cibule, česnek, mouka hladká, sádlo, paprika sušená sladká, voda, kmín mletý, majoránka, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu