Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová česnečka

Houbová polévka s křupavými krutony je ideální jídlo na zahřátí do chladnějších dnů. Vůně hub, česneku a bylinek vytvoří poctivý základ, zatímco opečený chléb na sádle dodá polévce příjemnou křupavou tečku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Krok 2: Houby vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a kmín. Vaříme asi 25 minut. Krok 3: Před koncem varu přidáme do polévky utřený česnek s pažitkou, pepřem a polévkovým kořením. Krok 4: Chléb nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova v pánvi na sádle. Krok 5: Polévku podáváme s připravenými krutonky.

TIP: Houbové řízky z horkovzdušné fritézy

Zveřejněno 15. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová česnečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RE77

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová česnečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RE77

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby, česnek, pažitka, sůl, pepř mletý, kmín celý, koření polévkové, chléb, sádlo

Přidat fotografie receptu