Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová česnečka

Houbová polévka s křupavými krutony je ideální jídlo na zahřátí do chladnějších dnů. Vůně hub, česneku a bylinek vytvoří poctivý základ, zatímco opečený chléb na sádle dodá polévce příjemnou křupavou tečku.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Krok 2: Houby vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a kmín. Vaříme asi 25 minut. Krok 3: Před koncem varu přidáme do polévky utřený česnek s pažitkou, pepřem a polévkovým kořením. Krok 4: Chléb nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova v pánvi na sádle. Krok 5: Polévku podáváme s připravenými krutonky.

TIP: Houbové řízky z horkovzdušné fritézy

Zveřejněno 15. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Houbová česnečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RE77

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Houbová česnečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RE77

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby, česnek, pažitka, sůl, pepř mletý, kmín celý, koření polévkové, chléb, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu