Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová líčka na majoránce

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 300 kJ /
789 kcal
Bílkoviny151,31 g
Tuky16,43 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 329 mg
Sodík 329 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy7,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěná líčka od blan rozkrojíme na dvě poloviny, osolíme a opepříme je. Krok 2: V pomalém hrnci při teplotě 140°C orestujeme na rozehřátém sádle na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, na ni vložíme líčka, osmažíme je ze všech stran dohněda a zalijeme vepřovým vývarem. Krok 3: Hrnec zapneme na pomalé vaření (100°C na 4 hodiny). Po třech hodinách do hrnce vlijeme hladkou mouku rozmíchanou ve vodě, řádně promícháme a přidáme majoránku. Po čtyřech hodinách je maso dokonale uvařeno, dochutíme dle své chuti.

Zveřejněno 13. 11. 2014

Poznámka autorky ivulinka

Byla to moje vepřovolíčková premiéra, maso bylo neuvěřitelně šťavnaté a křehké, nic lepšího jsem poslední dobou nejedla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka na majoránce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vy11

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka na majoránce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vy11

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

romana: děkuji za pochvalu:-K

Dělala jsem líčka na červeném víně a nijak mě to nenadchlo.Líčka na tento způsob dělám už podruhé a musím moc pochválit,nemá to chybu.Jen nemám pomalý hrnec,tak jsem to šoupla do trouby na 100 st. a pekla tak dlouho,jako v receptu.Musím pochválit,fakt dobrý

:-):-p:-K:yes:

Ivuli, vepřová líčka znám (fantazie) - v téhle jednoduché úpravě musela být jedničková:yes::yes:

ivulinka: máš to krásné a určitě výborné ;-):-p, Pomalý hrnec má určitě na tom šřavnatém a křehkém masu velkou zásluhu, zkrátka - ten ničim nenahradíš:-D +8

Ivulinko,z mála surovin-velká chuťovka,mňam:-p:-K:yes:
Mám telecí líčka a papiňák;-)Už nemusím nic vymýšlet:-))

Taky bych si pochutnala :-p

tejaja:ja som videla, aj kúpila, ale asi to bola vec náhody. Teraz som dávnejšie nevidela, ale aj to je pravda, že nestíham už toľko obiehať obchody.
Líčka bravčové sú úžasné mäsíčko. Ivulinka, jednoduchy, krásny, nepreplácaný recept. Tiež mi imponuje! :yes:

Mám rada takéto jednoduché recepty, nepreplácané koreninami. :yes: Len u nás žiadne líčka nedostanem, ešte som ich v obchode nevidela, ani bravčové ani hovädzie. :-//

Tak to musela být dobrota:yes:

To vypadá móóóc dobře!:-p

Super dobrota :-O:yes: a hlavně z PH je vynikající vše :-K

Supééér, jednoduché a přitom úplně cítím chuť majoránky....:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
vepřová líčka, vepřová líčka recepty, vepřová líčka recept, recept na vepřová líčka, vepřové líčka, recept na vepřové líčka, vepřová líčka v pomalém hrnci, líčka na majoránce, recepty na vepřová líčka, uprava vepřových líček, vepřové líčka recepty, lička recept, vepřová líčka úprava, vepřové na majoránce, recepty na vepřová líčka recept, recepty z vepřových líček, vepřové líčka recept, úprava líček, veprova licka v pomalém v pomalém hrnci, recept veprova licka

Suroviny:
líčka vepřová, sůl, pepř, cibule, sádlo, vývar vepřový, mouka hladká, voda, majoránka

Přidat fotografie receptu