Smaženice
Voňavá smaženice z čerstvě nasbíraných hub patří neodmyslitelně k houbařské sezóně. Stačí trocha hub, vejce, máslo a během chvilky vznikne jednoduché, ale vynikající jídlo, které potěší každého milovníka těchto lesních darů.
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme očištěné a na kousky nakrájené houby.
Krok 2: Mírně podlijeme vodou, přidáme drcený kmín a za častého míchání dusíme asi 25 minut.
Krok 3: Po 15 minutách přidáme k houbám máslo. Když jsou houby měkké, přidáme vejce, sůl a za stálého míchání necháme vejce srazit.
Krok 4: Podáváme s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 19. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smaženice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xVn0
Moje poznámka
Smaženice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xVn0
Nejnovější recepty
Strouhané řezy
Přidáno před 1 hodinou
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 3 hodinami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 14 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 43 minutami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 1 hodinou
Kuře na zelí
[email protected] před 1 hodinou
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 1 hodinou
Zdravé cottage lívance
janatka před 2 hodinami
Žitný chléb
janatka před 2 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 2 hodinami
Pomazánka z pohanky
janatka před 2 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Vasek93 před 2 hodinami
Šunkofleky II
Valis před 2 hodinami
Suroviny:
houby lesní,
kmín drcený,
voda,
máslo,
vejce,
sůl
Komentáře (1)