Smaženice
Voňavá smaženice z čerstvě nasbíraných hub patří neodmyslitelně k houbařské sezóně. Stačí trocha hub, vejce, máslo a během chvilky vznikne jednoduché, ale vynikající jídlo, které potěší každého milovníka těchto lesních darů.
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme očištěné a na kousky nakrájené houby.
Krok 2: Mírně podlijeme vodou, přidáme drcený kmín a za častého míchání dusíme asi 25 minut.
Krok 3: Po 15 minutách přidáme k houbám máslo. Když jsou houby měkké, přidáme vejce, sůl a za stálého míchání necháme vejce srazit.
Krok 4: Podáváme s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 19. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smaženice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xVn0
Moje poznámka
Smaženice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xVn0
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 42 minutami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 23 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 7 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 9 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 10 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 12 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 12 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 12 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 13 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 13 hodinami
Suroviny:
houby lesní,
kmín drcený,
voda,
máslo,
vejce,
sůl
Komentáře (2)