Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha

Okraje křupavé, ale těsto vláčné, spoustu náplně a dokonalá chuť. Takový je tento slaný koláč. Jemné kynuté těsto doplňuje lahodná náplň z créme fraîche, cibule a slaniny. Inspirujte se Zdeňkem Pohlreichem a upečte si jej i vy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jenufka

Středně náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 15 min včetně doby kynutí

105 min (90 min příprava + 15 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 1 kus

těsto se rozprostře na klasický velký plech do trouby, 32 × 43 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, rozdrobené droždí, vodu, olivový olej a sůl zpracujeme v hladké těsto. Přikryté v míse ho vložíme do lednice a necháme pomalu, asi 1 hodinu, kynout. Krok 2: Zatím připravíme náplň. Créme fraîche smícháme s prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Krok 3: Na sporáku rozpálíme pánev a opečeme na ní na kousky nakrájenou slaninu. Zhruba 1 minutu ji opékáme a jakmile pustí trochu tuku, přidáme k ní na tenké proužky nakrájenou cibuli. Za občasného míchání necháme zesklovatět. Krok 4: Troubu včas předehřejeme na 220 °C. Pečicí plech vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Krok 5: Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném válu na plát silný asi 5 mm. Přeložíme jej na připravený plech, potřeme ochuceným créme fraîche a posypeme směsí cibule a slaniny. Krok 6: Koláč vložíme do trouby a pečeme zhruba 7-8 minut.

TIP: Další oblíbené slané koláče

Zveřejněno 24. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWjlM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWjlM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, droždí čerstvé, voda, olej olivový, sůl, máslo, crème frâiche, česnek, sůl, pepř mletý, slanina, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu