Alsaský cibulový koláč kynutý v chladu

taddy1 Kuchařka: taddy1

Pizzy 3 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

Pizza těsto:
100 ml vlažné vody
1 polévková lžíce mléka
1 polévková lžíce olivového oleje
1/2 kostky droždí
1 kávová lžička cukru
1 kávová lžička soli
200 g hladké mouky
Na potření:
150 g anglické slaniny
2 větší cibule
2 stroužky česneku
1 kelímek zakysané smetany
sůl, pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:
    Všechny suroviny smícháme, mouku přidáváme postupně. Těsto je hotové, když se přestane lepit na okraj mísy. Poté jej necháme cca 2 hodiny i déle v lednici (ideálně v igelitovém pytlíku, ale necháme mu trochu prostoru, bude kynout).

  2. Rozehřejeme troubu na 250 C.
    Slaninu a cibuli nakrájíme na nudličky a osmažíme na troše oleje společně na pánvi do zesklovatění cibule.
    Do zakysané smetany zamícháme prolisovaný česnek, sůl a pepř.

  3. Těsto rozválíme a poté rukama roztáhneme na plech, který před tím potřeme olejem – chce to trpělivost, nejde to lehce, ale výsledek stojí za to... Zakysanou smetanou potřeme těsto, posypeme slaninou s cibulkou a dáme péct, dokud okraje těsta nezezlátnou (cca 10 minut).

  4. Podáváme čerstvě vytažené z trouby jako slanou pizzu, případně při pokojové teplotě k bílému vínu nebo pivečku.

Poznámka

Fotografii, bohužel, vložím jindy. Když jsem koláč upekla, byl snědený dřív, než jsem si stačila dojít pro aparát a vyfotit ho. Z toho vyplývá, že na mě zbylo pár drobečků a možnost umýt nádobí. Brzy ho budu dělat zase, tolik práce to nedá. Pak sem přidám foto a koláč budu více hlídat před domácími "kobylkami" :-D.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Alsaský cibulový koláč kynutý v chladu

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    taddy1: Ďakujem, určite vyskúšam. ;-)

    Odpovědět

  • taddy1 taddy1(autorka receptu)

    tejaja: Těsto má být silné cca 1/2 cm - jako na pizzu. Na tvaru v podstatě nezáleží, já osobně dělám na plechu obdélníkový, ale určitě kulatý bude hezký a lépe se bude porcovat na pravidelné trojúhelníčky.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Mám rada slané koláče a tento recept sa mi pozdáva. Dávate cesto na okrúhly alebo klasický obĺžnikový plech? Neviem, aké má byť cesto vysoké.

    Odpovědět

Tématické fráze: alsasky cibulovy kolac alsaský cibulový koláč z kynutého těsta cibulové koláčky kynuté

Zapomněl/a jsem heslo