Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolky na kyselo s houbami

Fazolky na kyselo s houbami připravte třeba jako rychlou večeři. Toto prosté jídlo skvělé chuti zvládnete uvařit během hodinky, a nedá vám skoro žádnou práci. Jako příloha se hodí vařená rýže.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Fazolky očistíme, umyjeme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Povaříme 5 minut ve slané vodě, slijeme a ihned zchladíme ve studené vodě. Krok 2: Cibuli oloupeme, umyjeme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme na sádle dosklovita, přidáme mouku a usmažíme jíšku. Krok 3: Za stálého míchání zalijeme jíšku chladným vývarem a prošleháme dohladka. Omáčku osolíme, opepříme a za občasného zamíchání 20 minut povaříme (můžeme ji i rozmixovat). Krok 4: Omáčku dochutíme cukrem a octem (řídíme se vlastní chutí), přidáme nakrájené houby, fazolky a necháme vše společně prohřát. Krok 5: Podáváme s vařenou rýží.

TIP: Jak zavařit fazolky

Zveřejněno 27. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolky na kyselo s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o284k

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolky na kyselo s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o284k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
fazolky zelené, houby, vývar zeleninový, cibule, sádlo, mouka hladká, cukr krystal, ocet, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu