Houby na kyselo
Chodit do lesa a sbírat houby je náš oblíbený národní sport. Když už nás omrzí obyčejná houbová smaženice, je dobré si houby zakonzervovat. Takto připravené jsou vhodnou přílohou k různým pokrmům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 421 kJ / 1 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64,04 g |
Sůl | 160,00 g |
Sacharidy | 324,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houby na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0g9
Moje poznámka
Houby na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0g9
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 21 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maková náplň
mismi před 6 minutami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 1 hodinou
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 2 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 2 hodinami
Okurky nakladačky
Luigi před 3 hodinami
Dušená mrkev
Nelca.is.coo1-king před 4 hodinami
Marinované vepřové s mrkví
kometa před 4 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Lucy423 před 5 hodinami
Bublanina
MichalRaby před 5 hodinami
Obyčejné domácí rohlíky
Pechova.veronika84 před 5 hodinami
Tématické fráze:
houby na kyselo,
houbové kyselo,
houby nakyselo,
houby na kyselo recept,
houbové kyselo z čerstvých hub,
recept houby na kyselo,
kyselo z čerstvých hub,
nalev na houby na kyselo,
houbové kyselo recept,
nálev na houby,
recept na houby na kyselo,
recepty houbové kyselo,
houby nakyselo recepty,
zavaření hub na kyselo,
houby na kyselo se zeleninou,
recept na zavaření hub,
houby na kiselo,
hoby na kyselo recept,
houby na zavareni,
nejlepší nálev na houby
Suroviny:
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
sacharin,
houby čerstvé,
bobkový list,
semínka hořčičná,
koření nové koření,
pepř celý
Komentáře (8)
Stačí dobře očistit. Máme sice po zavaření ve sklenici méně, ovšem chuť houbová, ne jen kyselá.
A já, bláha, myslel že jde o majdu s houbami...
Nálev se sacharinem znám, ale nepoužívám. Patrně vám vadí, ale používáte ho. Proč? V čem je zelenina (okurky) lepší?