Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobenkový hruškový koláč

Hruškový drobenkový koláč je jednoduchý a voňavý moučník, který krásně provoní celou kuchyni. Šťavnaté hrušky doplněné skořicovým cukrem a křupavou drobenkou vytvoří sladkou pochoutku, kterou si zamiluje celá rodina.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Hrušky opláchneme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Krok 3: Do mísy nasypeme cukr, mouku a přidáme změklou Heru. Promneme prsty a vytvoříme drobenku. Odebereme 3/4 hrnku drobenky a odložíme. Krok 4: Do zbytku vmícháme prášek do pečiva, vejce a mléko. Vypracujeme těsto a rozetřeme ho na plech. Krok 5: Těsto poklademe hruškami, posypeme skořicovým cukrem a nakonec posypeme odloženou drobenkou.  Krok 6: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C zhruba 40 minut. Krok 7: Upečený moučník necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme.

TIP: Hrušky ve sladké kuchyni - výběr receptů

Zveřejněno 28. 9. 2025

Poznámka autora alena-s

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drobenkový hruškový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBO0W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drobenkový hruškový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBO0W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, cukr skořice, tuk hera, mléko, vejce, prášek do pečiva, hruška, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu