Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smaženice s krupičkou

Smaženice z čerstvých lesních hub je jedním z nejjednodušších, ale zároveň nejvděčnějších houbových pokrmů. Voní lesem, skvěle chutná a s krajícem čerstvého chleba je to doslova letní nebo podzimní klasika.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Do hlubší pánve dáme rozehřát sádlo a přidáme cibuli, kterou necháme pouze zesklovatět. Krok 3: Pak přisypeme lžíci dětské krupičky a za stálého míchání ji opražíme. Krok 4: Přidáme nakrájené houby. Dusíme za stálého míchání, dokud houby nepustí převážnou část vody. V průběhu dušení přidáme podle vlastní chuti sůl, pepř a drcený kmín. Krok 5: Jakmile jsou houby hotové, vmícháme rozmíchaná syrová vejce a necháme zhoustnout. Krok 6: Hotovou smaženici rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem.

TIP: Jak zavařit smaženici z hub?

Zveřejněno 1. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smaženice s krupičkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8NG1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smaženice s krupičkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8NG1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sádlo vepřové, cibule, krupice dětská, houby lesní, sůl, pepř mletý, kmín drcený, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu