Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové karé s čabajkovým středem

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min

300 min (300 min příprava)

8. 2. 2014 12:08

Suroviny pro 5

5

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 866 kJ / 1 402 kcal
Bílkoviny234,96 g
Tuky43,84 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 484 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy15,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

16. 2. 2014 21:41

Colombo65:keď tomu veríš...wikipédia často nehovorí pravdu. Môže tam hocikto hocičo povesiť...Gyulai kolbász a csabai kolbász sú dva úplne odlišné výrobky, v Maďarsku si ich môžeš bežne kúpiť. (Keby si rozumel po maďarsky, môžem poslať link.) A že to na Morave niekto nechápe...
Samozrejme, vôbec mi nemusíš veriť. Je možné, že si len tak z nudy vymýšľam. Vlastne neviem, prečo som niekomu chcela rozšíriť vedomosti.

Colombo65 Colombo65

16. 2. 2014 21:28

magdalenka:
Čabajská klobása nebo čabajka (maďarsky Csabai kolbász) je uzenina typická pro maďarskou kuchyni. Vyznačuje se sytě červenou barvou a specifickou ostrou chutí. Začali ji vyrábět v 18. století slovenští přistěhovalci ve městě Békéscsaba a okolí (zvláště vynikl po roce 1858 výrobek jatek ve městě Gyula, takže se někdy používá pro čabajku také označení Gyulai).
zdroj: Wikipedie :yes:
... a prosím už nechci stále ... tak proč, když :-(( U nás na Moravě všem výborným klobáskám z Maďarska říkáme "čabajka":-D

magdalenka magdalenka

16. 2. 2014 21:14

Colombo65:tak prečo máš v názve čabajkový stred?:-D Sú to predsa dva rôzne druhy klobás, už dole v komentári som robila osvetu.:-O

Colombo65 Colombo65

16. 2. 2014 21:10

magdalenka:Gyulai kolbász:yes:

magdalenka magdalenka

16. 2. 2014 20:55

Použil si Csabai alebo Gyulai kolbász?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 2. 2014 22:38

magdalenka:A mají obě podobný obal ? Já nevím ,tu nekupuji vubec,takže ani nevím jestli je i balená.Občas ji vidím volně v pultovním prodeji,ale blíže jsem to nezkoumala .:-(

magdalenka magdalenka

8. 2. 2014 22:10

Veronika. Hrozna, neviem, čo si upresnila otázkou: "Colombo co si myslel čabajkou ? Gyulayku originál ???"
Aj gyulai aj csabai kolbász sú originály a dve odlišné veci. Neviem, čo použil Colombo, ktorú z tých dvoch, podľa názvu csabai ale tebe pritakal na gyulai.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 2. 2014 21:55

magdalenka: Já to proto upřesňovala,často si to lidé pletou !
Tu čabajku já nejím,nechutná mi,ale gyulayka :-p,to je jiná ,vždycky je u mně v mrazáku ,proto jsem mohla ofotit a doptat se! :-D

magdalenka magdalenka

8. 2. 2014 21:28

Ak dovolíte, trochu osvety: V Maďarsku si môžete zakúpiť čabajku aj ďulajku - csabai kolbász aj gyulai kolbász. Sú to dva odlišné výrobky, maďarské špeciality. Gyulai je pikantnejšia, obsahuje aj čierne korenie - pepř, na rozdiel od od csabai, kde je vyšší obsah mletej sladkej papriky. Údia sa špeciálnym dymom. Názov dostali podľa miest Gyula a Békéscsaba.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 2. 2014 21:20

Colombo65: Dám plecko,myslíš,že nebude vadit ! Karé nemám a zítra hezké nekoupím! :-p

Colombo65 Colombo65

8. 2. 2014 21:10

Veronika.Hrozna: .... ano;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 2. 2014 20:52

Colombo co si myslel čabajkou ? Gyulayku originál ???:-? Posílám fotku ,jestli tuto, tak ta je originál.

spagetka spagetka

8. 2. 2014 12:14

Hezky sebestředné očičko, líbí, jo ještě jsem pročetla a postup je jasný ;-):-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: hovězí karé madarská čabajka recept vepřové karé vepřové karé vcelku jak upravit vepřové karé gyulai kolbász jak vařit? čabajka originální recept vepřové karé v pomalém hrnci čabajská klobása domácí výroba gyulai kolbasz maďarské vepřové karé uzene veprove kare karé vepřové po maďarsko gyulai vepřová roláda pultovni prodej čabajka originál csabai klobása gyulai vařit vepřové kare wikipedie top recepty na vepřové karé čabajka gyuila

Suroviny: pečeně vepřová, čabajka, cibule, slanina uzená, vývar masový, pepř černý, olej slunečnicový, koření nové koření, pepř, sůl, jíška máslová

TopRecepty.cz

Vepřové karé s čabajkovým středem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vmA