Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Vepřové karé s čabajkovým středem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 300 min

300 min (300 min příprava)

8. 2. 2014 11:08

Suroviny pro 5

5

Nutriční hodnoty

Energie5 866 kJ / 1 402 kcal
Bílkoviny234,96 g
Tuky43,84 g
Vláknina3,64 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 484 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy15,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

magdalenka

16. 2. 2014 20:41

Colombo65:keď tomu veríš...wikipédia často nehovorí pravdu. Môže tam hocikto hocičo povesiť...Gyulai kolbász a csabai kolbász sú dva úplne odlišné výrobky, v Maďarsku si ich môžeš bežne kúpiť. (Keby si rozumel po maďarsky, môžem poslať link.) A že to na Morave niekto nechápe...
Samozrejme, vôbec mi nemusíš veriť. Je možné, že si len tak z nudy vymýšľam. Vlastne neviem, prečo som niekomu chcela rozšíriť vedomosti.

Colombo65

16. 2. 2014 20:28

magdalenka:
Čabajská klobása nebo čabajka (maďarsky Csabai kolbász) je uzenina typická pro maďarskou kuchyni. Vyznačuje se sytě červenou barvou a specifickou ostrou chutí. Začali ji vyrábět v 18. století slovenští přistěhovalci ve městě Békéscsaba a okolí (zvláště vynikl po roce 1858 výrobek jatek ve městě Gyula, takže se někdy používá pro čabajku také označení Gyulai).
zdroj: Wikipedie :yes:
... a prosím už nechci stále ... tak proč, když :-(( U nás na Moravě všem výborným klobáskám z Maďarska říkáme "čabajka":-D

magdalenka

16. 2. 2014 20:14

Colombo65:tak prečo máš v názve čabajkový stred?:-D Sú to predsa dva rôzne druhy klobás, už dole v komentári som robila osvetu.:-O

Colombo65

16. 2. 2014 20:10

magdalenka:Gyulai kolbász:yes:

magdalenka

16. 2. 2014 19:55

Použil si Csabai alebo Gyulai kolbász?

Veronika.Hrozna

8. 2. 2014 21:38

magdalenka:A mají obě podobný obal ? Já nevím ,tu nekupuji vubec,takže ani nevím jestli je i balená.Občas ji vidím volně v pultovním prodeji,ale blíže jsem to nezkoumala .:-(

magdalenka

8. 2. 2014 21:10

Veronika. Hrozna, neviem, čo si upresnila otázkou: "Colombo co si myslel čabajkou ? Gyulayku originál ???"
Aj gyulai aj csabai kolbász sú originály a dve odlišné veci. Neviem, čo použil Colombo, ktorú z tých dvoch, podľa názvu csabai ale tebe pritakal na gyulai.

Veronika.Hrozna

8. 2. 2014 20:55

magdalenka: Já to proto upřesňovala,často si to lidé pletou !
Tu čabajku já nejím,nechutná mi,ale gyulayka :-p,to je jiná ,vždycky je u mně v mrazáku ,proto jsem mohla ofotit a doptat se! :-D

magdalenka

8. 2. 2014 20:28

Ak dovolíte, trochu osvety: V Maďarsku si môžete zakúpiť čabajku aj ďulajku - csabai kolbász aj gyulai kolbász. Sú to dva odlišné výrobky, maďarské špeciality. Gyulai je pikantnejšia, obsahuje aj čierne korenie - pepř, na rozdiel od od csabai, kde je vyšší obsah mletej sladkej papriky. Údia sa špeciálnym dymom. Názov dostali podľa miest Gyula a Békéscsaba.

Veronika.Hrozna

8. 2. 2014 20:20

Colombo65: Dám plecko,myslíš,že nebude vadit ! Karé nemám a zítra hezké nekoupím! :-p

Colombo65

8. 2. 2014 20:10

Veronika.Hrozna: .... ano;-)

Veronika.Hrozna

8. 2. 2014 19:52

Colombo co si myslel čabajkou ? Gyulayku originál ???:-? Posílám fotku ,jestli tuto, tak ta je originál.

spagetka

8. 2. 2014 11:14

Hezky sebestředné očičko, líbí, jo ještě jsem pročetla a postup je jasný ;-):-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí karé madarská čabajka recept vepřové karé vepřové karé vcelku jak upravit vepřové karé gyulai kolbász jak vařit? čabajka originální recept vepřové karé v pomalém hrnci čabajská klobása domácí výroba gyulai kolbasz maďarské vepřové karé uzene veprove kare karé vepřové po maďarsko gyulai vepřová roláda pultovni prodej čabajka originál csabai klobása gyulai vařit vepřové kare wikipedie top recepty na vepřové karé čabajka gyuila

Suroviny: pečeně vepřová, čabajka, cibule, slanina uzená, vývar masový, pepř černý, olej slunečnicový, koření nové koření, pepř, sůl, jíška máslová

TopRecepty.cz

Vepřové karé s čabajkovým středem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vmA