Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová játra s petrželkou

Vnitřnosti jsou často neprávem opomíjenou surovinou, přitom z nich lze připravit skutečnou pochoutku. V tomto receptu se vepřová játra nejprve krátce povaří, poté orestují. Pokrm je ideální pro podzimní dny a skvěle chutná s rýží či chlebem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné plátky. Petrželku nasekáme nadrobno. Krok 2: Játra očistíme, nakrájíme na plátky a vhodíme do vroucí vody. Ihned je vyjmeme a rozložíme na talíř s papírovou utěrku, aby se játra osušila. Krok 3: Játra obalíme ve škrobové moučce a v pánvi na rozpáleném oleji je opečeme ze všech stran. Krok 4: Hotová játra vyjmeme a na vysmaženém oleji opečeme houby nakrájené na plátky. Krok 5: Přidáme sójovou omáčku, česnek a kmín. Nakonec vrátíme zpět do pánve játra a vše ochutíme solí a pepřem.  Krok 6: Na talíři pokrm posypeme čerstvou, nadrobno nasekanou petrželkou. Podáváme s čerstvým chlebem, nebo rýží či krátkými těstovinami.

TIP: 15 receptů na jídla z vnitřností - inspirace na vaření

Zveřejněno 4. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová játra s petrželkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR534

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová játra s petrželkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR534

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra, moučka škrobová, houby, olej, omáčka sojová, česnek, kmín celý, sůl, pepř mletý, petrželka

Přidat fotografie receptu