Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 995 kJ / 3 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,16 g |
Tuky | 146,92 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 901 mg |
Sodík | 215 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 418,80 g |
Postup přípravy
Je třeba, aby bylo těsto před pečením stále ještě studené.
Hotové koláčky na talíři pocukrujeme.
Zveřejněno 22. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláčky pohodlné hospodyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzjR
Moje poznámka
Koláčky pohodlné hospodyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzjR
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 8 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 3 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 4 hodinami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 4 hodinami
Rebarborový koláč
kacaba10 před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
jana100 před 5 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 5 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 7 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 9 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 9 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 9 hodinami
Tématické fráze:
koláč líné hospodyně,
tvarovani kolacu,
zmrzlé koláčky,
studené kynutí,
tzv. líné koláče,
tvarovani koláčku,
koláčky,které kynou v lednici,
buchta líné hospodyně,
tvarování svatebních koláčků,
plneni kolacku,
koláčky které kynou v troubě,
jak se tvaruji kolacky,
jak tvarovat koláčky,
tvarování svatebních koláčů,
babiččiny dvojctihodné koláčky,které kynou v lednici,
koláčky bez plnění,
štrůdl líné hospodině,
plnění kolaču,
tvarovani okraju koláče,
na tvarování koláče
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hrubá,
voda,
vejce,
máslo,
cukr moučkový,
droždí,
sůl,
marmeláda,
vejce
Komentáře (5)
No, já to vidím spíše na "Buchty líné kuchařky"
Mají čtveratý tvar právě proto, že jsem je před plněním marmelády dost roztlačila a ony se kynutím tiskly jedna k druhé. Příště budu důlek dělat max.pomoučeným držadlem vařečky.
Myslím si, že to jsou jedny z tzv. zmrzlých koláčů, jen místo ve studené vodě kynou v lednici....