Vepřová játra s petrželkou, zavinutá v česnekovém boku

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 20 minut 8 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 20 minut 8 názorů

Suroviny individuálně

1 kg vepřových jater
cca 20-25 dkg česnekového boku (nakrájeného na tenké plátky)
drcený barevný pepř
plnotučná hořčice
čerstvá zelená petrželka - lístky i se stonkem
Dále budeme potřebovat:
1 lžíci oleje
1 menší cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky
2 stroužky česneku nakrájeného na tenké plátky
5 plátků česnekového boku nakrájeného na drobné nudličky
3 lžíce worcesterové omáčky
2 lžíce sójové omáčky
2 prolisované stroužky česneku
plátek másla 1 cm silný
voda na podlití
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme a osušíme. Odkrojíme nízké okraje a ty vyšší části nakrájíme na plátky cca 2 cm široké. Na jednu porci počítáme 3-4 plátky. Každý plátek z obou stran zlehka okořeníme pepřem.

  2. Na pracovní plochu dáme 1 plátek česnekového boku, potřeme hořčicí a položíme snítku petrželky. Na okraj takto připraveného boku položíme 1 plátek jater, zavineme do závitku a konec boku zajistíme uprostřed 1 párátkem.

  3. Ve větší pánvi na rozehřátý olej dáme na 4 minuty restovat nakrájený bok společně s cibulí a česnekem. Poté vše odhrneme ke straně pánve, na pánev vedle sebe položíme závitky a prudce ze všech stran opečeme. Jakmile začnou závitky zlátnout, podlijeme malým množstvím vody a promícháme.

  4. Plamen ubereme na minimum a přikryté poklicí dusíme 10 minut. Těsně před dokončením přidáme obě omáčky, máslo, prolisovaný česnek, podle potřeby malinko vody a necháme přejít varem. Na talíři dochutíme solí a podáváme s bramborem, nebo s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Ze zbytku jater můžeme udělat játrové knedlíčky, guláš, kostky, nebo nudličky na zelenině. Záleží, jaké množství jater zbude. Nebo je dáme zamrazit a použijeme později.

Komentáře k receptu Vepřová játra s petrželkou, zavinutá v česnekovém boku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Za milé komentáře i hodnocení Všem děkuji:-K

    Jiro:Jiro,to mě mrzí,že z napsaného postupu nejste moudrý..ale když si prohlídnete celý fotopostup,ne jen hlavní fotku,tak věřím,že to pochopíte:-)Víc podrobněji postup práce opravdu nešel nafotit:-8

    Odpovědět

  • Jarunka137 Jarunka137

    Drahuško to vypadá mooooc dobře....já játra ráda...mňam...dala bych si....:yes::-K:yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Děláš chutě!!!:-p:-p:-):-K :yes:

    Odpovědět

  • Jiro Jiro(neregistrovaný)

    Podle fotky věřím, že je to mňamka. Podle uvedeného postupu však z toho nejsem vůbec moudrej.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Moc lákavé, pochutnala bych si určitě:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já mám ráda játra jakkoliv, tahle by mi moc chutnala :-p:yes:

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    to je nádhera:-))))) až mám z toho hlad. Moc povedené:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Nádhera, která by mi hodně chutnala:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: česnekový bok recept játrové knedlíčky ládi hrušky vepřová játra - zamrazit česnekový bok vepřová játra recept vepřová játra játrové knedlíčky můžeme zamrazit recepty ládi hrušky jatrove knedlicky z jatrovky lada hruška jatrové knedlicky vepřova jatra - lze zamrazit jak zamrazit jatra vepřová játra recepty vepřová bok na vepřová játra zamrazit játrové knedlíčky od ládi hrušky gulas s veprovych jater a veproveho boku můžeme zamrazit játra? játrové knedlíčky láďa hruška lada hruška veprovy bok závitky s vepřové játry lada hruška