Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pýchavka na kmíně

Narazit na pýchavku, to je vskutku štěstí, protože nám zaručí chutný pokrm. Tato bílá kulatá houba je skvělá i jen tak orestovaná na kmíně, podušená s trochou másla. Doplnit ji můžeme třeba výživnou vaječnou omeletou se smetanou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Omelety: Vejce prošleháme se smetanou a mouku, do které přidáme kypřicí prášek do pečiva. Osolíme, opepříme a zamícháme. Dno pánve vytřeme olejem a postupně na něm opečeme čtyři silnější omelety. Krok 2: Plátky pýchavky oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Každý plátek osolíme a opepříme. Krok 3: Dno pánve potřeme olejem a položíme na něj plátky houby. Okmínujeme a opečeme z každé strany asi 3 minuty. Takto postupně pozvolna opečeme všechny kousky houby. Krok 4: Do pánve vrátíme všechny plátky pýchavky, přidáme máslo, podlijeme čtyřmi lžícemi vody a 5 minut přikryté podusíme. Krok 5: Podáváme s vaječnou omeletou.

TIP: Jak zpracovat pýchavky

Zveřejněno 5. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pýchavka na kmíně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6zmK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pýchavka na kmíně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6zmK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
vejce, smetana ke šlehání, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, sůl, pepř mletý, houba pýchavka, máslo, sůl, pepř mletý, kmín celý, olej

Přidat fotografie receptu