Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčina bažantí stehna

Podzim je v plném proudu a společně s ním přichází také období pokrmů ze zvěřiny. Bažantí stehna můžete připravit nejen jako slavnostní oběd. Jemné bažantí maso pečeme zabalené ve slanině, společně s divokým kořením a kořenovou zeleninou. Maso tak zůstane krásně šťavnaté.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a pokrájíme. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme. Mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Krok 2: Bažantí stehýnka osolíme a zabalíme do plátků slaniny. Krok 3: Stehýnka vložíme do pekáčku a přidáme cibuli, česnek, sítko s divokým kořením a kořenovou zeleninu. Krok 4: Pekáček vložíme do trouby a vše pečeme za častého podlévání při 180 °C asi 1,5 hodiny. Krok 5: Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

TIP: Jak připravit bažanta - tipy a rady pro začátečníky

Zveřejněno 20. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčina bažantí stehna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRByE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčina bažantí stehna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRByE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bažant, slanina anglická, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř černý, jalovec, mrkev, celer, petržel

Přidat fotografie receptu