Pstruh na zelenině z jednoho pekáčku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 50 minut z toho 25 minut pečení 2 porce Ryby 17 názorů

Suroviny

2 středně velcí pstruzi
100 g uzeného špeku
3 velké žampiony
1 cibule
2 čerstvé papriky
3 PL sladkého kečupu
1/2 KL drceného kmín
1/2 KL mletého pepře
3 menší brambory
8 cherry rajčátek
koření na ryby
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na vyhřátí. Pstruhy opláchneme, osušíme a posypeme kořením na ryby ze všech stran, i uvnitř. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, žampionům zakrojíme nožku, sloupneme kloboučky a nakrájíme na silnější plátky.

  2. Papriky očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na podlouhlé nudličky. Oloupané brambory nakrájíme na velké kostky. Špek nakrájíme na drobnější kostičky, vložíme na rozehřátou suchou pánev a necháme osmahnout dozlatova.

  3. Vybereme z pánve a uchováme bokem. Tuk z vyškvařené slaniny slijeme, necháme jen nepatrnou část na kterou dáme restovat nakrájené žampiony, které okořeníme drceným kmínem a pepřem, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut podusit.

  4. Poté přidáme kečup, cibuli a papriky a odkryté opékáme dalších 5 minut. Přidáme brambory, vyškvařenou slaninu (trošku si dáme bokem na posypání hotového pokrmu), promícháme a vložíme do zapékací mísy.

  5. Pánvičku vypláchneme 1/2 dcl vody, vlijeme do připravené zeleninové směsi, narovnáme pstruhy, obložíme cherry rajčátky, přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby.

  6. Až začne obsah v míse bublat, necháme na plný výkon péct 15 minut. Pak víko odstraníme a stále na plný výkon trouby dopečeme 10 minut. Hotové pstruhy dáme na talíř, obložíme zeleninovou směsí a posypeme vyškvařenou slaninkou.

Poznámka

Takto připravená ryba (můžeme použít jakoukoliv) je šťavnatá a velice chutná. Původně jsem chtěla připravit “Pstruha po cikánsku“ podle kuchařské knížky Skvosty české kuchyně, ale při pohledu do ledničky jsem si recept upravila podle sebe a jsem ráda, protože jsem od manžela sklidila velice hezkou pochvalu. Jen nás v závěru při hodování trošku rušily rybí kůstky. Štikozubec by se asi hodil více:-)

Hlavy a konečky ocásků jsem musela před přípravou odstranit, aby mi vše vešlo do zapékací mísy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pstruh na zelenině z jednoho pekáčku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Bahulo,žížalko-díky:-K
    Opravdu jsme si pochutnali:-paž na ty kůstky:-8

    Odpovědět

  • zizala zizala

  • Bahula Bahula

    Aničko, pstruh musel být moc dobrý;-):yes:+

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Všem Vám moc děkuji za projevený zájem a milé komentáře:-K:-K
    BILKOVAI-Ivet to nebyl můj nápad:-8Inspirací mi byl právě ten recept na Pstruha po cikánsku,jak píšu v poznámce,ale hodně jsem si ho upravila podle surovin,co jsem měla doma:-)Jinak ryby jako takové ráda dělám na různé zelenině,nejsou vysušené a nám moc chutnají.Ale opravdu nejraději používám štikozubce(mořskou štiku)Má velice chutné maso a mininum kostí:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Anna Kocikova: pěkné fotečky, ani bych to nepoznala,naopak si myslím, že poslední rcp.máš krásné a pěkné detaily,vše:-K;-):-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Pěkná rybka se ukazuje na fotce:-p, na žádný problém není vidět;-):yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)Aničko pstruh je v mrazákua už vím jak ho připravím:-*foto pěkné :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • xanny xanny

    Ukládám, vyzkouším a těším se na to :-p:-K:-K:-K+1:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Aničko, kde Ty na ty nápady chodíš:-O Pstroužek na mně vykukuje z mrazáku a říkala jsem si, že bych ho měla upéct. Měla jsem hodně velkou zásobu na léto, protože když jsme grilovali, tak já si dávala pravidelně pstruha na roštu:-*:-p Tvůj receptík je moc "jedlý" a určitě vyzkouším. Děkuji za inspiraci:-K:yes:...+1

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aničko, pstruhy ještě mám, tak přijdou na řadu podle tebe a bude to zajisté dobré:-p Máš 6.bod:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, budu si muset koupit nějakou rybičku:-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Aničko, dělám podobně z filé, vím, že je to moc dobré, tak posílám bodík:yes::-)+

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • rebeka rebeka

    Anna Kocikova:no vidíš..a já jsem ani nepoznala, že máš s foťáčkem problém;-) ta druhá fotka je mooc hezká:-):-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    To nevadí, podle fotek to voní až se a to je hlavní :-p:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pstruh na zelenine štika na zelenině pečený pstruh na zelenině recept štika na zelenině pstruh do trouby zelenina recepty pstruh recepty pstruh pečený na zelenině recept pstruh na zelenině pstruh recept dobry pstruh pstruh na zelenině v troubě pstruh na zelenine ecept pstruh z trouby recepty štika na zelenině jak připravit uzeného pstruha jak pripravit velkeho pstruha recepty pstruh na zelenině recepty na štiku na zelenině pstruh na zelnině žampiony