Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy

Horkovzdušná fritéza je ideální pro ty, kteří nemohou trávit v kuchyni mnoho času. Již během krátké doby v ní připravíte kompletní pokrm a s minimem špinavého nádobí. Kuřecí čtvrtky na zelenině zvládnou i ti, kteří s horkovzdušnou fritézou teprve začínají.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí čtvrtky opláchneme a osušíme. V kloubu zlomíme a řezem oddělíme od hřbetní kosti (odřezky použijeme na vývar). Krok 2: Zeleninu očistíme a umyjeme. Rajče nařízneme do kříže, zalijeme vařící vodou, po chvíli prudce zchladíme a oloupeme. Krok 3: Všechnu zeleninu nakrájíme na hrubší kousky a dáme do spodní nádoby horkovzdušné fritézy. Přidáme rajčatovou šťávu, sůl, lžičku sušeného česneku a zamícháme. Krok 4: Upravené kuřecí čtvrtky osolíme, posypeme kmínem a česnekem, pod kůži zasuneme plátky másla a čtvrtky položíme kůží nahoru do děrovaného koše fritézy. Krok 5: Nádobu zasuneme do přístroje, časovač nastavíme na 20 minut a teplotu na 170 °C. Po zaznění zvukového signálu koš vytáhneme a do spodní nádoby k zelenině přidáme máslo propracované s moukou (nejlépe promnutou mezi prsty). Krok 6: Na nádobu opět položíme děrovaný koš s masem, zasuneme do přístroje a na 180 °C necháme zapnuté ještě 10 minut. Krok 7: Takto připravené maso chutná skvěle s vařeným bramborem i s čerstvým pečivem.

TIP: Jak pracovat s horkovzdušnou fritézou

Zveřejněno 31. 10. 2025

Poznámka autorky Anna Kocikova

Prosím, berte časový údaj jako orientační, každá fritéza peče jinak a čtvrtky (stehna) se váhově také liší. Po uplynutí 30 minut stačí zapíchnout jehlu na špízy do masa a pokud bude vytékat narůžovělá šťáva, přidáte na dopečení ještě cca 10 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68KR7

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68KR7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Určitě vyzkouším , kuřecí čtvrtky mám z domácího kuřátka,a fritéza už dlouho stála na hanbě ( používala jsem pouze na hranolky), takže jasná volba 😁 jasná princezno 👍

Ivusa: Ivanko,potěšila jsi mě😍Za komentář i ohodnocení ti moc děkuji:-KVím,že závist je hrozná vlastnost😁ale to domácí kuřátko...mňam😋😉

Suroviny:
kuře čtvrtky, cibule, paprika, rajče, česnek sušený, kmín drcený, sůl, máslo, šťáva rajčatová, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu