Medové kuřecí čtvrtky

Drůbeží maso Doba přípravy: 1 hod. a 15 min. 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 1 hod. a 15 min. 0 názorů

Suroviny 4 porce

4 kuřecí čtvrtky, stehna, popř. celé kuře
Marináda:
1 lžíce oleje
1,5 lžíce sójové omáčky
3 lžíce medu
šťáva z půlky citrónu
0,5 lžíce granulovaného česneku
sůl
pepř
lze přidat i kousek nastrouhaného zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme, nasolíme, dáme do lednice přes noc (nemusíme), ale já solím den dopředu všechno maso.

  2. Druhý den maso dáme do pekáčku, malinko podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby, na 180 stupňů 10 minut zapéci.

  3. Mezitím smícháme veškeré suroviny na marinádu. Jakmile se kuře zatáhne, potřeme maso marinádou a pečeme. Potíráme v průběhu pečení. Poté maso otočíme a potíráme ho i z druhé strany. Pečeme, dokud není měkké a zlatavé.

  4. Podáváme s brambory, rýží, pečivem, bramborovou kaší (už jde z kupovaných nových brambor udělat). Kaši polijeme šťávičkou z kuřete.

Poznámka od kuchařky

Tuto marinádu dělám už dlouho, používám ji snad na všechno maso. Je to mňamka.

Komentáře k receptu Medové kuřecí čtvrtky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kuřecí čtvrtky recept jak dlouho péct kuřecí čtvrtky kuřecí čtvrtky na medu kuřecí čtvrtky med na kureci čtvrtky kuřecí čtvrtky recepty recept a kuřeci ctvrtky recept na kuřecí čtvrtky jak dlouho se peče kuřecí čtvrtka medové kuřecí čtvrtky jak dlouho peceme kureci ctvrtky kuřecí čtvrtky jak dlouho pect jak dlou pect kuřecí čtvrtky jak dlouho pect kuřecí kuřecí čtvrtky medové kuřecí čtvrtky top recepty kureci stvrtky medové kuře jal dlouho peceme kureci čtvrtky jak pect kureci čtvrtky tip jak udělat kuřecí čtvrtky