

Medové kuřecí čtvrtky
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí čtvrtky, stehna, popř. celé kuře
- Marináda:
- 1 lžíce oleje
- 1,5 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce medu
- šťáva z půlky citrónu
- 0,5 lžíce granulovaného česneku
- sůl
- pepř
- lze přidat i kousek nastrouhaného zázvoru
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso omyjeme, nasolíme, dáme do lednice přes noc (nemusíme), ale já solím den dopředu všechno maso.
Druhý den maso dáme do pekáčku, malinko podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby, na 180 stupňů 10 minut zapéci.
Mezitím smícháme veškeré suroviny na marinádu. Jakmile se kuře zatáhne, potřeme maso marinádou a pečeme. Potíráme v průběhu pečení. Poté maso otočíme a potíráme ho i z druhé strany. Pečeme, dokud není měkké a zlatavé.
Podáváme s brambory, rýží, pečivem, bramborovou kaší (už jde z kupovaných nových brambor udělat). Kaši polijeme šťávičkou z kuřete.
Poznámka od kuchařky
Tuto marinádu dělám už dlouho, používám ji snad na všechno maso. Je to mňamka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Medové kuřecí čtvrtky
K receptu nejsou žádné komentáře.