Vepřová konzerva ve skle
Domácí vepřovou konzervu se hodí mít vždy po ruce. Šťavnaté maso ve vlastní šťávě, okořeněné solí, pepřem a celým kmínem, má v kuchyni široké využití. Připravit z něj můžete nejen rizoto, ale také pomazánku či omáčku.
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Kostičky masa dobře propereme ve vodě od krve a necháme okapat.
Krok 2: Ve velké míse promícháme maso se solí, mletým pepřem a celým kmínem. Mísu vložíme do lednice a maso necháme do druhého dne odležet.
Krok 3: Ve velké míse důkladně promícháme s kořením a necháme odležet do druhého dne.
Krok 4: Druhý den plníme maso do čistých sklenic, zhruba do 2/3. Do každé sklenice dáme 2 lžíce vody, otřeme důkladně hrdla a dobře zavíčkujeme.
Krok 5: Sklenice sterilujeme při 100 °C po dobu 90 minut. Necháme vychladnout.
Krok 6: Druhý den sklenice znovu sterilujeme při 100 °C po dobu 90 minut.
Zveřejněno 4. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová konzerva ve skle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2LYM
Moje poznámka
Vepřová konzerva ve skle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2LYM
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 12 minutami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 13 minutami
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
voda
Komentáře (1)