Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová konzerva ve skle

Domácí vepřovou konzervu se hodí mít vždy po ruce. Šťavnaté maso ve vlastní šťávě, okořeněné solí, pepřem a celým kmínem, má v kuchyni široké využití. Připravit z něj můžete nejen rizoto, ale také pomazánku či omáčku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenka81

Středně náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 180 min bez doby odležení masa do druhého dne

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava, bez doby odležení masa do druhého dne)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Kostičky masa dobře propereme ve vodě od krve a necháme okapat. Krok 2: Ve velké míse promícháme maso se solí, mletým pepřem a celým kmínem. Mísu vložíme do lednice a maso necháme do druhého dne odležet. Krok 3: Ve velké míse důkladně promícháme s kořením a necháme odležet do druhého dne. Krok 4: Druhý den plníme maso do čistých sklenic, zhruba do 2/3. Do každé sklenice dáme 2 lžíce vody, otřeme důkladně hrdla a dobře zavíčkujeme. Krok 5: Sklenice sterilujeme při 100 °C po dobu 90 minut. Necháme vychladnout. Krok 6: Druhý den sklenice znovu sterilujeme při 100 °C po dobu 90 minut.

TIP: Chyby při zavařování a jak na ně snadno vyzrát

Zveřejněno 4. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová konzerva ve skle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2LYM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová konzerva ve skle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2LYM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bůček vepřový, krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, kmín celý, voda

Přidat fotografie receptu