Husičkový vývar
Pomalu tažený husičkový vývar je sytý a plný chuti. Husí skelet, zelenina a bylinky se pomalu vaří, až vznikne voňavý vývar s jemnou zlatavou barvou, který krásně zahřeje a potěší svou tradiční domácí chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev oloupeme a omyjeme. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli očistíme. Husí skelet opláchneme.
Krok 2: Do většího hrnce se studenou vodou (asi 5 l) vložíme husí skelet. Přidáme očištěnou mrkev, celerovou nať, nakrájený pórek a cibuli.
Krok 3: Osolíme, přidáme trochu vegety a lžičku kurkumy. Polévku přivedeme k varu, pak ihned ztlumíme a necháme pomalu probublávat tři hodiny. V průběhu vaření sbíráme z vývaru pěnu.
Krok 4: Po hodině vyndáme cibuli a mrkev. Mrkev nakrájíme na kostičky a použijeme později do hotové polévky.
Krok 5: Po třech hodinách vytáhneme uvařený husí skelet a necháme zchladnout. Z vychladlého skeletu obereme maso.
Krok 6: Pak vývar přecedíme do menšího hrnce. Do scezeného vývaru dáme mrkev a pažitku.
Krok 7: Do talíře dáme obrané maso a vše zalijeme horkým vývarem. Můžeme také přidat vařené nudle.
Zveřejněno 9. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husičkový vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkVXL
Moje poznámka
Husičkový vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkVXL
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Suroviny:
mrkev,
nať celerová,
pórek,
cibule,
sůl,
vegeta,
kurkuma,
pažitka,
nudle
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.