Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kotleta s pečenou dýní a restovanými houbami

Šťavnatá kotleta, nasládlá pečená dýně a voňavé restované houby tvoří dokonalou kombinaci chutí, které patří k podzimu. Jednoduché jídlo, které potěší milovníky masa, hub, ale především dobrého jídla.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme. Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Dýni dobře omyjeme (ale neloupeme), odstraníme z ní semena a dýni nakrájíme na plátky. Krok 2: Kotlety u kosti nakrojíme, aby se maso nekroutilo. Naklepeme, osolíme a opepříme. Orestujeme na oleji. Krok 3: Hotové kotlety zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 150 °C, než připravíme ostatní. Krok 4: Na výpeku z masa orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme očištěné nakrájené houby. Osolíme a restujeme asi 10 minut. Krok 5: Zatímco se restují houby, na jiné pánvi opékáme na ghí nakrájenou neoloupanou dýni. Krok 6: Na lívanečníku na oleji usmažíme volská oka a osolíme. Krok 7: Na talíři servírujeme pečenou dýni, pak kotletu, na kterou navršíme houby, a ty zakryjeme volským okem.

TIP: Jaký je rozdíl mezi kotletou a pečení

Zveřejněno 9. 11. 2025

Poznámka autorky RubyRom

Tento recept je vhodný pro diabetika typu 2.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová kotleta s pečenou dýní a restovanými houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yKVX

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová kotleta s pečenou dýní a restovanými houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yKVX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kotleta vepřová, sůl, pepř mletý, olej, houby čerstvé, cibule, dýně hokkaido, ghee, sůl, vejce, olej

Přidat fotografie receptu