Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská polévka

Hustá, sytá a voňavá – frankfurtská polévka patří mezi oblíbené české klasiky. Jejím základem jsou kousky brambor s opečenými kolečky párků nebo jiné uzeniny. Tato polévka je ideální jako vydatná večeře z jednoho hrnce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka. Krok 2: Na troše oleje v hrnci osmahneme lehce dozlatova očištěnou a drobně pokrájenou cibuli, přidáme kolečka párků a orestujeme. Krok 3: Pak přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku, sójovou omáčku a zamícháme. Vložíme pokrájené brambory, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Krok 4: Hotovou polévku zahustíme záklechtkou (promícháme vodu s moukou), krátce provaříme a dle potřeby dochutíme bylinkami.

TIP: Podzimní polévky pro zahřátí

Zveřejněno 9. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Frankfurtská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR654

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Frankfurtská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR654

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, párky, cibule, olej, paprika sušená uzená, česnek, voda, omáčka sojová, mouka hladká, libeček sušený, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu