Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselé kuře z Hradce

Kuřecí maso je velice variabilní a připravit jej můžeme na spoustu možných způsobů. Vyzkoušejte uvařit pokrm lehce inspirovaný asijskou kuchyní, a to restované kuřecí medailonky s oblíbenou sladkokyselou omáčkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

radekhk radekhk

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme na půlcentimetrové medailonky. Krok 2: Medailonky vložíme do mísy, přidáme lžíci sójové omáčky a necháme zhruba 20 minut marinovat. Krok 3: Kapie omyjeme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Krok 4: Hladkou mouku smícháme s kukuřičným škrobem v poměru 1:1. Jednotlivé kousky masa v této směsi obalíme. Krok 5: V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme maso dozlatova. Osmažené maso vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Krok 6: Do výpeku vložíme cibuli a restujeme do zesklovatění. Pak přidáme kapie, passatu, ocet a cukr. Promícháme a provaříme. Krok 7: Pak vmícháme dvě lžíce sójové omáčky, lžíci škrobu a trochu vody. Nakonec přidáme jarní cibulku a dobře promícháme. Krok 8: Maso podáváme přelité omáčkou. Jako přílohu můžeme zvolit jasmínovou rýži.

TIP: Jak uvařit jasmínovou rýži?

Zveřejněno 12. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sladkokyselé kuře z Hradce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Lx8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sladkokyselé kuře z Hradce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Lx8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, kapie, vejce, cibulka jarní, cibule, passata rajčatová, cukr třtinový, ocet rýžový, omáčka sojová, škrob kukuřičný, mouka hladká, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu