Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné lívanečky podle Anety Vignerové

Spojení jablek a skořice je typické zejména pro podzimní dny. A takové sychravé dny prozáří třeba sladké a jemné lívance z nastrouhaných jablíček, které po osmažení obalíme v cukru a skořici.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jenufka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jablka omyjeme a nahrubo nastrouháme. Krok 2: K odměření použijeme hrnek o objemu 250 ml. Do mísy dáme mouku, cukr, špetku soli a kypřicí prášek, promícháme. Krok 3: K mouce přilijeme mléko, olej a vsypeme nastrouhaná jablíčka. Promícháme v husté těsto. Krok 4: Rozpálenou pánev postříkáme ghee olejem ze spreje a necháme rozehřát. Z těsta lžící děláme menší lívance (nebo je děláme přímo na lívanečníku) a dozlatova opečeme z obou stran. Krok 5: Po osmažení je obalíme ve směsi cukru a skořice.

Zveřejněno 15. 11. 2025

Poznámka autora Jenufka

Zdroj receptu: IG Anety Vignerové

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablečné lívanečky podle Anety Vignerové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kDXz

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablečné lívanečky podle Anety Vignerové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kDXz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, mléko, mouka polohrubá, cukr krupice, kypřící prášek do pečiva, olej, sůl, ghee, cukr moučkový, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu