Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicové karbanátky

Smažené karbanátky nemusí být jen z mletého masa, připravit je můžeme také z brokolice a anglické slaniny. Karbanátky chutnají skvěle jak teplé, tak studené. Jako přílohu můžeme zvolit bramborovou kaši a okurkový salát.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Krok 2: Uvařenou brokolici slijeme, propláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Anglickou slaninu nakrájíme na co nejmenší kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 3: Do mísy vložíme brokolici a anglickou slaninu. Vmícháme celá vejce, tvaroh, prolisovaný česnek, ochutíme solí, pepřem a podle potřeby přidáme strouhanku. Vše promícháme a utvoříme placičky. Krok 4: V pánvi v rozpáleném oleji smažíme placičky z obou stran dozlatova. Krok 5: Usmažené placičky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

TIP: Brokolice - co dobrého z ní uvařit

Zveřejněno 16. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Brokolicové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkV5p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Brokolicové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkV5p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brokolice, slanina anglická, vejce, tvaroh polotučný, česnek, sůl, pepř mletý, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu