Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na zelí a anglické slanině

Kuře na zelí s bramborovým knedlíkem připravte třeba k nedělnímu obědu. Divoké koření a slanina pokrm hezky ovoní a jablíčko dodá potřebnou sladkost. Příprava zabere jen chviličku a než se maso upeče, zvládnete uvařit přílohu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme, posypeme drceným jalovcem, kmínem a osolíme. Krok 3: V hrnci nebo pekáčku rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní sterilované zelí, oloupané a na hrubém struhadle nastrouhané jablko a vše pečlivě promícháme. Krok 4: Na připravené zelí položíme okořeněné kuřecí čtvrtky a pekáček vložíme do předehřáté trouby.
Za občasného podlití horkou vodou pečeme zvolna přibližně 75–90 minut. Krok 5: Podáváme s bramborovým knedlíkem.

TIP: 16 oblíbených receptů z jednoho pekáčku

Zveřejněno 19. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuře na zelí a anglické slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8W65

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuře na zelí a anglické slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8W65

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
kuře čtvrtky, zelí, slanina anglická, jablko, jalovec, kmín celý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu