Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)

Jedno z nejznámějších českých hospodských jídel je bezesporu katův šleh, známý také jako kaťák. Kuřecí maso se zeleninou, v pikantní omáčce s protlakem a kečupem, dozdobíme strouhaným křenem. Jako přílohu můžeme zvolit chléb nebo hranolky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Pórek nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Papriku zbavíme jádřinců a nakrájíme ji na proužky. Okurky nakrájíme na kolečka. Krok 2: Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením. Krok 3: V hlubší pánvi (wok) rozpálíme trochu oleje a maso zarestujeme, až se zcela zatáhne ze všech stran. Krok 4: Přidáme všechnu zeleninu a orestujeme asi 5 minut. Krok 5: Poté přidáme sójovku, rajčatový protlak a chilli, zamícháme a přidáme kečup a cukr. Krok 6: Promícháme, zalijeme vodou a provaříme do zhoustnutí (než se voda odpaří) asi 5 minut. Krok 7: Podáváme sypané křenem a s chlebem.
Ke kaťáku se hodí i hranolky.

TIP: Jak na domácí hranolky

Zveřejněno 23. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBEok

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBEok

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, pórek, paprika, rajče, okurky sterilované, omáčka sojová, protlak rajčatový, kečup sladký, cukr krystal, olej, voda, sůl, pepř mletý, koření grilovací, chilli, křen

Přidat fotografie receptu