Husa a kachna pečená
Svatomartinská husa, to je pojem! I když husu samozřejmě nepečeme pouze na sv. Martina, bývá tento svátek dobou, kdy si na šťavnaté huse pochutná nejvíce Čechů. Připravte s námi husu podle toho nejjednoduššího, ale osvědčeného receptu - pečenou, vonící kmínem!
Postup přípravy
Krok 1: Nejlépe se s husou pracuje, když je tak na 85 % rozmražená. Husu dočistíme od případných zapomenutých peříček.
Krok 2: Husu naporcujeme.
Krok 3: Pak důkladně osolíme ze všech stran a sůl do masa vetřeme, dost okmínujeme.
Krok 4: Husu dáme do pekáče a trochu podlejeme vodou.
Krok 5: Přikryté pečeme na 190-200 °C. Podle potřeby opatrně podléváme a kusy masa obracíme, nebo naopak výpek odebíráme.
Krok 6: Když začíná být maso měkké, kousky obrátíme kůžičkou nahoru a necháme odkryté až do upečení.
Zveřejněno 30. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husa a kachna pečená
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QKX
Moje poznámka
Husa a kachna pečená
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QKX
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Květák bez smažení
Přidáno před 3 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 11 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 53 minutami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
MichalP před 4 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 4 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 5 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 6 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 7 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 8 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 9 hodinami
Tématické fráze:
pečená kachna,
pečená kachna v troubě,
kachna pečená,
pečená husa v troubě,
pečená kačena v troubě,
nádivka do husy,
pecena husa,
pečená kachna s nádivkou,
jak upect husu,
pečení kachny,
jak upect kachnu,
doba pečení husy,
pečená kachna v troubě s nadivkou,
jak nejlepe upect husu,
pečená kachna recept,
husa recept,
doba pečení kachny,
pečená husa s nádivkou,
nadivka do kachny,
husa pečená
Suroviny:
husa,
sůl,
kmín celý,
voda
Komentáře (31)
Nasoleno včera, pečeno při teplotě jak stojí psáno v postupu, ale V CELKU, do momentu než pták začal už už roztahovat nohy (nevím jak to formulovat kulantně
Kdo má zájem, recept na pečenou kachnu jsem sepsala a nafotila, http://makova-panenka.cz/recepty/hlavni-jidla/bio-...
Takhle po ránu dělat takové chutě.
Pekla jsem husu (doma krmenou) před 3 týdny. Zkoušela jsem novou vychytávku husu den předem nasolit, nakmínovat. Druhý den se dá do studené trouby bez podlití, jen s tou šťávou co sama pustila. Trouba se zapne na 130°C a 3,5 hodiny se jí vůbec nevšímáš, trouba se nesmí otevřít. Po 3,5 hodinách jsem troubu otevřela, husička úplně zlatá, masíčko se samo vykostilo, ale byla hrozně šťavnatá. Mám obyč. elektrickou troubu, pokud byste to dělali v horkovzdušné, tak by podle mého odhadu stačili 3 hodinky možná
K receptu nejsou žádné komentáře.