Jitrnice
Jitrnice je populární i tradiční jídlo, které přináší domácí zabijačky i průmyslové masny. Můžete si jej připravit doma přesně takové, jaké milujete vy i vaše rodina. Už přemýšlíte, s čím si ji dáte?
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené maso obereme od kosti a pomeleme na mlýnku, ochutíme kořením, přidáme namočené rohlíky v polévce, zamícháme a ochutnáme.
Krok 2: Pokud je vše podle naší chuti, přidáme pomletá syrová játra a naplníme hmotu do střev.
Krok 3: Vložíme do hrnce s polévkou a při teplotě cca 85-90 °C vaříme do doby, než jitrnice vyplavou na povrch. Necháme asi 5 minut v polévce, pak vyjmeme.
Krok 4: Jitrnice opláchneme studenou vodou a rozložíme na chladném místě.
Zveřejněno 5. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Moje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Nejnovější recepty
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 10 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 13 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 15 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 6 hodinami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 6 hodinami
Smetanovo-kokosová bublanina
Bohunka37 před 6 hodinami
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 9 hodinami
Banánové vafle
amaliesediv před 10 hodinami
Pomazánka z cottage - výborná, zdravá a dietní
Lucie1001 před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Toby. před 11 hodinami
Vepřové bylinkové špízy
E. J. K. před 11 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Ivana64 před 13 hodinami
Tvarohové koblížky
Hanka6677 před 13 hodinami
Tématické fráze:
jitrnice recept,
jitrnice,
výroba jitrnic,
recept na jitrnice,
jitrnice, jelito recept,
pečené jelito,
recept jitrnice,
pečení jelit,
jak se dělají jitrnice,
příprava jitrnice,
jitrnice a jelita recept,
pečená jitrnice,
jitrnice výroba,
peceni jelita,
pečená jelita,
vyroba jelit,
pečení jitrnic,
pečené jitrnice a jelita,
příprava jitrnic,
jitrnice a jelita
Suroviny:
hlava vepřová,
koleno vepřové,
nožička vepřová,
kůže vepřová,
játra vepřová,
vývar masový,
rohlík,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek
Komentáře (31)
No, je to podle regionu...
...u nás by vás hnali oba dva!
Zdravím . Milan P.
prostlý nebo podbrušnicí, která je v místě bradavek, ale tu používám k výrobě paštiky.