Pangas se sladkokyselou omáčkou

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Ryby 28 názorů

Suroviny

pangasius
parmská šunka(anglická slanina, šunka)
libeček
bílý pepř
sůl
slunečnicový olej
na omáčku:
máslo
hladká mouka
voda
sůl
cukr krupice
balzamikový ocet
suché bílé víno
kůra z citrónu
na bramborovou kaši:
brambory typ B nebo C
sůl
kurkuma
libeček
máslo
mléko
Recept si zatím oblíbilo 41 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filátka pangasia pokapeme z obou stran citrónovou šťávou a necháme 20 minut odležet.

  2. Filé osušíme, osolíme, poklademe listy libečku, plátky parmské šunky, vytvoříme závitek, fixujeme párátky a nakrájíme na 1,5 cm plátky (viz foto). Ty napíchneme na jehlu nebo špejli a usmažíme v rozpáleném oleji (jako přírodní žízek).

  3. Osolené brambory dáme vařit, přidáme kurkumu a libeček.

  4. Uvařené brambory scedíme, libeček odstraníme, přilijeme vlahé mléko s rozpuštěným máslem, vyšleháme hladkou kaši, přidáme najemno nasekané lístky libečku a promícháme.

  5. V rozpuštěném másle necháme rozvonět hladkou mouku, zalijeme vodou, osolíme, postupně přiléváme víno a ocet, redukujeme a přiléváme, dokud nedosáhneme pořadované chuti a hustoty omáčky. V průběhu přilévání vína a octu přislazujeme a před dokončením přidáme nastrouhanou citrónovou kůru.

Poznámka

Zbytek parmské šunky jsem osmažil v oleji a použil na ozdobu spolu s glazovanou karotkou. Osmažená šunka byla křupavá jako brambůrky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 70 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pangas se sladkokyselou omáčkou

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    dobrotka určitě stoji za vyzkoušeni:yes:

    Odpovědět

  • gojka gojka

    dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Mňamky, mňamky:-p:yes:

    Odpovědět

  • Luban Luban(neregistrovaný)

    Vidím, že tu na ty svoje recepty balíš všechny baby na webu :-D. Já ti to přeju a tuhle pochoutku zkusím taky, dokažme že my chlapy jsme nejlepší kuchaři. Nic proti ženám kuchařkám, ale je lepší zdravá soutěživost než nadudost a nosánek nahoru. Shrnu to, ať jsi žena nebo muž, dobré jídlo vař :-! :-! :-!

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Teda Jendo, opět paráda :yes:. Tvoje recepty jsou opravdu inspirativní, moc obdivuji tvůj cit pro aranžmá talíře a úžasné barevné fotky...
    +:yes:

    Odpovědět

  • iveta 3 iveta 3

    Vypadá to úžasně.posílám bodík:yes::-K

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Děkuji všem za přízeň;-):-K.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Ty "vogo" ty nám dáváš !Super bombastik;-);-);-)

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Parádní :yes::yes:+

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    :-p:yes: Jeni, to zas je receptíček, umíš svými fotkami pěkně člověka nalákat:-8

    Odpovědět

  • Mirabelka Mirabelka

    Jenda je mladý sikovný muž? Nebo se pletu??? V Lysé nad Labem je nová rybárna, tak to zkusím:yes:

    Odpovědět

  • jitka55 jitka55

    Jéňo, zase 1*!!!

    Odpovědět

  • Mirabelka Mirabelka

    Krásné! Posílám bod! SUPER:yes:

    Odpovědět

  • jitka55 jitka55

    Jéňo, zase 1*!!!

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    Luxusní! Hned jak budu mít možnost, tak vyzkouším! :-) Úplně jsem dostala hlad!... Jdu poobědvat! :-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pangasius recepty pangas pangas recepty pangasius s omáčkou pangasius ryba foto ryba se sladkokyselou omáčkou recepty pangas pangas recept pangas s omáčkou recepty-pangas rybárna lysá nad labem recept pangas sladkokyselá omáčka recept ryba ve sladkokyselé omáčce pangas na masle sladkokyselá čili omáčka sladkokyselá omáčka rybárna v lysé nad labem recept sladkokyselá omáčka omáčky ryby

Zapomněl/a jsem heslo