Taštičky z bramborového těsta s vepřovým masem

Danuse Kuchařka: Danuse

Doba přípravy: 90 minut 3 porce Bramborová jídla 7 názorů

Suroviny

0,50 kg těsto na bramborové knedlíky (jeden 400g bal.bram.těsta v prášku)
0,50 kg vepřového masa (plecko,libový bůček)
1 cibule
olej
pepř
sůl
malá hrst strouhanky
polévková lžíce solamylu
hořčice
tatarka
zakysaná smetana
strouhaný sýr
kousek másla
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bramborové těsto udělám podle návodu.

  2. Maso rozmixuji nebo umelu.

  3. Na oleji zpěním nakrájenou cibuli zasypu strouhankou, přimíchám do syrové masové směsi,osolím,opepřím a přidám solamyl.

  4. Těsto vyválím,tvořítkem vykrájím kolečka. Do každého dám plnou kávovou lžičku masové směsi a dobře uzavřu tvořítkem. Z tohoto množství surovin vytvořím 30-35 taštiček.

  5. Vařím pět minut v osolené vodě. Uvařené taštičky malinko poleji rozpuštěným máslem,aby se neslepily.

  6. Při podávání ochutím každému podle jeho chuti hořčicí, tatarkou, zakysanou smetanou a posypu strouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Taštičky z bramborového těsta s vepřovým masem

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Je to určitě dobré i tak. Já bych zkusil použít syrovou mletou vepř. kýtu, dobře! opepřil, přidal utřený česnek, syrové vejce a bylo by to trochu jako s tatarákem.:-p;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Danuše, ale 5 minut na provaření je fakt málo, souhlas s pipre a to si myslím, že ani to těsto se nemůže provařit

    Odpovědět

  • Danuse Danuse(autorka receptu)

    Já maso tepelně neupravuji a opravdu se velice dobře provaří,ale není důvod ho neorestovat.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jako nápad je to dobrý, taky bych maso nejprve orestovala. Osobně vynechám tatarku a asi bych dala jen strouhanku.Jinak určitě zpestření ;-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jano, já bych řekla, že máš pravdu, taky bych to maso asi trošku orestovala, ale jinak se mi to moc líbí, já jsem taštičky vždycky plnila jen sladkou náplní;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Taštičky s masovou směsí jsem už dělala, ale před plněním jsem maso ještě dostatečně tepelně zpracovala. 5 minut na dostatečně tepelné zpracování masa v taštičkách se mi zdá málo, to se stačí provařit jen bramborové těsto. Moje dcera z nedovařeného masa, ale mletého kuřecího v taštičkách, které si vařila sama, dostala campylobakter, onemocnění podobné salmoneóze. Nechci tím opravdu kritizovat recept, jen jsem chtěla doplnit svojí zkušenost.

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    Já dělám podobně, jen je peču na oleji, taky super :yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: campylobakter masové taštičky bramborové těsto recepty z bramboroveho testa pokrmy z bramborového těsta pečené bramborové těsto bramborové taštičky pečené těsto na masové taštičky pečené bramborové taštičky těsto na taštičky bramborová těsta pečená taštička s masem domácí taštičky plněné mletým masem jidla z bramboroveho testa vepřové maso recepty plněný bramborák vepřovým masem bramborák plněný vepřovým masem testi na tasticky ondras s veprovym masem bramborove těsto pečene

Zapomněl/a jsem heslo