Taštičky z bramborového těsta s vepřovým masem

Danuse Kuchařka: Danuse

Doba přípravy: 90 minut 3 porce Bramborová jídla 7 názorů

Suroviny

0,50 kg těsto na bramborové knedlíky (jeden 400g bal.bram.těsta v prášku)
0,50 kg vepřového masa (plecko,libový bůček)
1 cibule
olej
pepř
sůl
malá hrst strouhanky
polévková lžíce solamylu
hořčice
tatarka
zakysaná smetana
strouhaný sýr
kousek másla
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bramborové těsto udělám podle návodu.

  2. Maso rozmixuji nebo umelu.

  3. Na oleji zpěním nakrájenou cibuli zasypu strouhankou, přimíchám do syrové masové směsi,osolím,opepřím a přidám solamyl.

  4. Těsto vyválím,tvořítkem vykrájím kolečka. Do každého dám plnou kávovou lžičku masové směsi a dobře uzavřu tvořítkem. Z tohoto množství surovin vytvořím 30-35 taštiček.

  5. Vařím pět minut v osolené vodě. Uvařené taštičky malinko poleji rozpuštěným máslem,aby se neslepily.

  6. Při podávání ochutím každému podle jeho chuti hořčicí, tatarkou, zakysanou smetanou a posypu strouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Taštičky z bramborového těsta s vepřovým masem

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Je to určitě dobré i tak. Já bych zkusil použít syrovou mletou vepř. kýtu, dobře! opepřil, přidal utřený česnek, syrové vejce a bylo by to trochu jako s tatarákem.:-p;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Danuše, ale 5 minut na provaření je fakt málo, souhlas s pipre a to si myslím, že ani to těsto se nemůže provařit

    Odpovědět

  • Danuse Danuse(autorka receptu)

    Já maso tepelně neupravuji a opravdu se velice dobře provaří,ale není důvod ho neorestovat.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jako nápad je to dobrý, taky bych maso nejprve orestovala. Osobně vynechám tatarku a asi bych dala jen strouhanku.Jinak určitě zpestření ;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jano, já bych řekla, že máš pravdu, taky bych to maso asi trošku orestovala, ale jinak se mi to moc líbí, já jsem taštičky vždycky plnila jen sladkou náplní;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Taštičky s masovou směsí jsem už dělala, ale před plněním jsem maso ještě dostatečně tepelně zpracovala. 5 minut na dostatečně tepelné zpracování masa v taštičkách se mi zdá málo, to se stačí provařit jen bramborové těsto. Moje dcera z nedovařeného masa, ale mletého kuřecího v taštičkách, které si vařila sama, dostala campylobakter, onemocnění podobné salmoneóze. Nechci tím opravdu kritizovat recept, jen jsem chtěla doplnit svojí zkušenost.

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    Já dělám podobně, jen je peču na oleji, taky super :yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: campylobakter masové taštičky bramborové těsto pokrmy z bramborového těsta recepty z bramboroveho testa pečené bramborové těsto bramborové taštičky pečené těsto na masové taštičky pečené bramborové taštičky těsto na taštičky bramborová těsta pečená taštička s masem domácí taštičky plněné mletým masem jidla z bramboroveho testa plněný bramborák vepřovým masem bramborák plněný vepřovým masem testi na tasticky ondras s veprovym masem bramborove těsto pečene bramborové těsto v prášku

Zapomněl/a jsem heslo