Italská kynutá pizza po česku :)

Dadula Kuchařka: Dadula

Pizzy 9 názorů

Suroviny

200 ml vody
100 ml mléka
25 g olivového oleje
10 g cukru
42 g kvasnic (1 balení)
500 g hl. mouky
10 g soli
kečup
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozmíchat trochu vody s droždím, solí, cukrem a trochou mouky, poté postupně přidávat zbytek ingrediencí. Já dělala v mixéru s hnětacími metlami, je to méně pracné.

  2. Nechat 3/4 hodiny odpočinout pod utěrkou u teplé trouby.

  3. Plech vymazat máslem, troubu rozehřát na 200°C. Těsto je pěkně vláčné, lehce poddajné, takže stačí rukama vytáhnout přímo na plech.

  4. Potřít rajčatovou omáčkou (protlakem), posolit, posypat oregánem a na 10 minut dát do trouby.

  5. Mezi tím si nakrájím mozarellu, kterou těsto po vytáhnutí pokladu, poleju olejem, posypu olivami (nebo čímkoliv jiným dle chuti), pokladu šunku a dám na 15 minut do trouby.

Poznámka

Já osobně ráda na pizze šunku, salám, sýr parmazán a kukuřici, takže tohle všechno jsem na ni položila, ale jak říkám.. každý dle svého soudu. A kečupu opravdu jen trochu na chuť..

Přeji dobrou chuť !

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Italská kynutá pizza po česku :)

  • Ivica Ivica

    Je naozaj výborná. Páči sa mi najmä to predpečenie cesta. Hnietla som ho rukou a aj tak bolo dobré.

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Dadula,piekla som včera na večeru podľa tvojho receptu a musím pochváliť:-!:yes:Cesto robievam už roky dosť podobne,ale toto je o trochu iné a páči sa mi aj to predpečenie,pizza potom nie je v strede taká "mokrá":-/Pridávam fotky;-)a bod,ozaj sa podarila:yes:

    Odpovědět

  • Dadula Dadula(autorka receptu)

    I když je celkem logické, že 100g = 100ml, i přesto jsem to opravila, aby nevznikaly další dohady ;-) Snad se podaří a bude chutnat !

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Aneto, je to stejné,100ml vody = 100g vody a u mléka je to taky tak;-)

    Odpovědět

  • Aneta Aneta(neregistrovaná)

    Rada bych to chtela udelat alé nevim jestli mam dat 100g vody a nebo 100ml a to same i u mleka.

    Odpovědět

  • Dadula Dadula(autorka receptu)

    Budeš spokojená :) A je důležité prohníst těsto hnětacími metlami, je pak jemnější a nadýchanější. Naposledy jsem dělala jen v ruce a nebylo to ono.. tak jen taková malá rada ;-)

    Odpovědět

  • Dituna Dituna (neregistrovaný)

    Zkusím to dneska udělat, zní to docela dobře. :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, dobře to i vypadá:-p:yes:

    Odpovědět

  • Dadula Dadula(autorka receptu)

    Ochutnala jsem (pekla jsem ji totiž poprvé z tohoto těsta) a musím říct, že je to velká dobrota ! Lepší, než v kdejaké pizzerii ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kynutá pizza italská pizza pizza bez kynutí kynuté těsto na pizzu s italem kynutá pizza na plech pizza italská recept italské těsto na pizzu domácí italská pizza domácí pizza bez kynutí pizza kynutá italská pizza recept italská pizza těsto recept pizza recept bez kynutí pizza bez kynutí recept domácí kynutá pizza kynutá piza italská pizza recepty těsto na italskou pizzu italská pizza těsto pizza recept na plech