Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Badyán - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Vánoční perníčkový sirup do kávy

Vánoční perníčkový sirup do kávy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Sváteční kafíčko si přímo volá po speciální příchuti. Ať již bude vonět a chutnat po perníku, nebo po směsi koření, určitě vaší kávu ozvláštní. Přitom příprava sirupu…

dvevtroube

40 min

Pogáč a pogačky

Pogáč a pogačky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Mouku dáme na vál, přidáme sůl, prášek do pečiva a sodu bicarbonu, přiléváme kefír, vypracujeme těsto. Necháme půl hodiny odpočinout.Těsto na pomoučeném vále rozválíme,…

Černá omáčka k vánočce

Černá omáčka k vánočce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Milujete vánočku suchou, s máslem i marmeládou? A co zkusit tento rok černou omáčku plnou oříšků, švestek, rozinek a s vůní skořice a perníku? Je to dokonalý předkrm…

mika59

45 min

Jahelník dietní

Jahelník dietní

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Spařené jáhly vsypeme za stálého míchání do 250 ml vroucí vody a zvolna vaříme. Když se voda začíná odpařovat, přidáme mléko, do mléka přidáme badyán a zbylý prázdný…

blade2peter

30 min

Marinované švestky na grilu

Marinované švestky na grilu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu - zbude nám 12 kousků od každého koření - a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale…

Hruškový džem

Hruškový džem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Hruškový džem s vínem a kořením je sladká pochoutka plná vůní podzimu. Zralé hrušky se propojí s jemným bílým vínem, skořicí a badyánem, citron dodá svěžest. Výsledkem…

poslirecept

60 min

Pho

Pho

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kosti vepřové, hovězí, kuřecí skelety nebo i kachní, krůtí - prostě kosti dát do studené vody a vařit na nízkém plameni. Na indukci na 3.Kus zázvoru, 3 cardamomy, cca 5…

Křehká a voňavá kachna

Křehká a voňavá kachna

Recept ještě nebyl hodnocen 3,8

Kachní prsa vaříme 60-90 minut. Před vařením přidáme do vody přiměřeně rýžového vína, badyánu, sójové omáčky, zázvoru, skořice a soli. Maso necháme poté 5-6 hodin…

majdus93

180 min

Svatojánská ořechovice

Svatojánská ořechovice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Oprané ořechy pokrájíme a spolu s kořením dáme do velké skleněné nádoby. Poté zalijeme alkoholem a vychladlou převařenou vodou. Zakryjeme a necháme stát na světlém…

Kořeněné šátečky

Kořeněné šátečky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vše dle pořadí do domácí pekárny a na program těsto. Vypracované a vykynuté rozválet tak na půl cm. Skleničkou vykrájet kolečka tak velká, jaké chceme šátečky. Pomocí…

Bezinková šmaja z Brna

Bezinková šmaja z Brna

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Kuličky bezu 20 minut povaříme společně s badyánem.Poté vše přes plátno a cedník přepasírujeme (badyán nejdřív vyjmeme). Šťávu znovu ohřejeme a přidáme vanilkový a…

Pho bo tai  ( Phở bò tái )

Pho bo tai ( Phở bò tái )

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejprve k vývaru, ten je samozřejmě nejdůležitější na celé polévce. Každý ví, že čím déle se vývar připravuje, tím je lepší. Takže nespěchat, kdo má pomalý hrnec má…

Arancello - pomerančový likér

Arancello - pomerančový likér

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Výborný kořeněný pomerančový likér vás v ošklivém počasí příjemně zahřeje. Vodku týden macerovanou s vanilkou, badyánem a skořicí smícháme s vodou svařenou s cukrem. Po…

senky

45 min

Vánoční čaj

Vánoční čaj

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Za okny sněží a Vánoce jsou již pomalu za dveřmi. Čaj, nádherně vonící po skořici, hřebíčku a badyánu, připomene blížící se svátky a příjemně zahřeje. Tento čaj si…

ivulinka

20 min

Zimní ovocný čaj - vařený

Zimní ovocný čaj - vařený

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

S pečeným čajem se setkáváme poměrně často. Vyzkoušejte jeho vařenou variantu. Jejím základem jsou černé bobule, jako jsou ostružiny, josta či bezinky. Ty doplníme o…

cathleen

55 min

1 2 3 4 5 6 10

Naposledy jste si prohlédli