Šantungská kachna
Recept ještě nebyl hodnocenKachnu omyjeme a naporcujeme. Sůl promícháme s drceným badyánem, kmínem, zázvorem a potřeme kachnu ze všech stran. Pak naskládáme do porcelánové mísy, přidáme pórek na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kachnu omyjeme a naporcujeme. Sůl promícháme s drceným badyánem, kmínem, zázvorem a potřeme kachnu ze všech stran. Pak naskládáme do porcelánové mísy, přidáme pórek na…
Pokud vám letošní rok přinesl velkou úrodu hrušek, vyzkoušejte upéct tato hrušková povidla. Hrušky stačí umlít, okořenit, nechat péct a pak už můžete plnit do skleniček.…
Krásně nazdobené vánoční stromečky z perníkového těsta ve sváteční výzdobě určitě nepřehlédnete. Díky rozmanité směsi koření pěkně voní. Ozdobte je citronovou polevou a…
Potěšte svou rodinu poctivým obědem v podobě měkkého pečeného masa s cibulovou omáčkou zjemněnou smetanou. Maso prošpikujeme, zatáhneme na pánvi a poté pečeme na…
Hruškový džem s vínem a kořením je sladká pochoutka plná vůní podzimu. Zralé hrušky se propojí s jemným bílým vínem, skořicí a badyánem, citron dodá svěžest. Výsledkem…
2 vepřové jazyky uvaříme do poloměkka v osolené vodě, vyjmeme, vložíme na chvíli do studené vody a oloupeme.Vložíme zpět do horkého vývaru, přidáme nálev a vaříme, dokud…
Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron a koření.Přivedeme k varu a vaříme 20 minut.Scedíme, přidáme 600g cukru a vaříme 10 min.Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l rumu a…
Do mísy si dáme tvaroh, vejce, mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi 30min odpočinout. Zatím si oloupeme…
Kuře rozčtvrtit a díly vykostit. Vařit ve vodě s 4 lžícemi ústřicové omáčky a 4 sójové, jednou tyčkou skořice a jednou hvězdičkou badyánu, kousek oloupaného zázvoru, sůl…
Sklenice odolné proti teplu, hrnky s uchem, nebo vánoční skleněné poháry do kterých stačí nalít lahodný drink. Ozdobit badyánem, pár hřebíčky, nebo plátky jablek a k…
Stehna nasolíme, opepříme a zalijeme celým množstvím olivového oleje. Přidáme bobkové listy a necháme několik hodin odležet v chladu. Troubu rozehřejeme na 130°C,…
Z kořenové zeleniny můžeme předem uvařit vývar a uchovat do zásoby nebo uvaříme čerstvý. Krevety oloupeme a zbavíme střívka. Vývar přivedeme k varu, přidáme skořápky…
Domácí ořechovka může být během chladnějších večerů dobrým pitím nejen pro vás, ale také pro vaši návštěvu. Pokud si chcete připravit výbornou domácí ořechovku na…
Mandarinky oloupeme a snažíme se opatrně odstranit co nejvíce bílých vláken.Vodu spolu s cukrem dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Vložíme všechno koření a asi 10-15…
Potřebujete prohřát po dni na sjezdovce? Nebo si chcete posedět u výjimečného nápoje s přáteli? Stačí pár surovin a den se může stát hezčím. Grog nemusí být jen nudný…
Lehké řezy skládající se z vláčného kakaového korpusu, jablečné náplně provoněné skořicí a badyánem, se smetanovým vanilkovým krémem na vrchu, vás zajisté okouzlí svou…
Hledáte inspiraci na lahodný a rychle připravený dezert? Vyzkoušejte tento jednoduchý banánový koláč. Banány doplní chuť ořechů a voňavý badyán. Na závěr ještě koláč…
Pokud se vám na zahrádce urodilo hodně cuket, zkuste jednu použít i při pečení moučníku. Cuketová bábovka je neuvěřitelně vláčná, lákavě provoněná skořicí a badyánem a…
Lehký, osvěžující, křupavý a plný vitamínů – takový je salát z křehkého řapíkatého celeru a šťavnatých pomerančů. Sladkokyselá chuť pomerančů se skvěle doplňuje s jemnou…
Výborné bramborové placičky s povidlovou omáčkou a uzenou panenkou připravte třeba k nedělnímu obědu. Příprava je snadná, jen nezapomeňte den předem uvařit brambory.…
Do hrnce dáme cukr, který necháme zkaramelizovat na tekutý karamel. Necháme jen chvílí vychladnout a podlijeme 1 l pitné vody. Přidáme všechno koření a vaříme 30 minut,…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jablka pokrájíme na menší kousky, zázvor na maličké kostičky a vše dáme na pekáč. Vymačkáme oba citróny, šťávu nalijeme na ovoce,…
Datle jsem namočila alespoň na 4 hodiny do studené vody, aby změkly.Ořechy jsem najemno podrtila v mixéru a badyán v hmoždíři. Po 4 hodinách jsem z datlí slila vodu,…
Připravíme kastrůlek, dáme do něho cukr, zlehka rozpustíme a zalijeme vodou.Přidáme koření, kůru a svaříme.Necháme vychladnout nejlépe do druhého dne.Pak přecedíme do…