Datlové řezy se skořicí a badyánem

Suroviny

300 g sušených datlí
150 g kešu ořechů
2 lžíce medu
skořice
1 hvězdička badyánu
něco na posypání- např. kokos, ořechy, mák…
Na čokoládovou polevu:
80 g čokolády na vaření
20 g kokosového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Datle jsem namočila alespoň na 4 hodiny do studené vody, aby změkly.

  2. Ořechy jsem najemno podrtila v mixéru a badyán v hmoždíři.
    Po 4 hodinách jsem z datlí slila vodu, rozmixovala na hladkou hmotu a smíchala s rozdrcenými ořechy, badyánem a medem.

  3. Směs jsem natlačila do formy vystlané pečícím papírem a nechala tuhnout v lednici.

  4. Zhruba po hodině jsem připravila čokoládovou polevu - ve vodní lázni jsem nechala rozpustit čokoládu a kokosový olej.
    Rozpuštěnou čokoládu jsem nechala trochu zchladnout a přelila s ní datlovou směs.

  5. Přelité řezy jsem posypala skořicí, kokosem, mákem... a vrátila do lednice.
    Ještě než úplně zatuhly (cca po půl hodině v lednici) jsem je rozkrájela na kostky. Řezy jsem nechala přes noc ztuhnout.
    Těsně před podáváním jsem je poprášila skořicí.

  6. Skladujte v lednici.

Poznámka od kuchařky

Použila jsem 17 cm čtvercovou formu (můžete to natlačit i do větší, či menší formy, do kruhové formy, anebo můžete požít i formičky na muffiny)

http://dejsineco.cz/category/dezerty/datlove-rezy-...

Komentáře k receptu Datlové řezy se skořicí a badyánem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: sušené datle recepty datlové řezy dátlový rez datlová směs ,buchta s datlová recepty jak na datlovou směs