Jablkovec s makovým mramorováním
Recept ještě nebyl hodnocenMouku smícháme s cukrem,škrobem,kořením a pr.do.pečem.Do těsta nalijeme tuk,přidáme vejce a vše dobře propracujeme.Těsto rozdělíme na dvě části.Do jedné pak zapracujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku smícháme s cukrem,škrobem,kořením a pr.do.pečem.Do těsta nalijeme tuk,přidáme vejce a vše dobře propracujeme.Těsto rozdělíme na dvě části.Do jedné pak zapracujeme…
Do hrnce dáme vodu a koření. Švestky nakrájíme na malé kousky a taktéž přidáme do hrnce. Vaříme 15 minut.Mezitím nahrubo nastrouháme mandle a vlašské ořechy. Poté…
Švestky vypeckujeme a rozkrojíme na čtvrtky. Dáme do hlubšího hrnce, přidáme jalovec, skořici, badyán, med, citrónovou kůru, špetku soli a zalijeme vodou. Necháme dusit…
Koření na suchou směs nameleme nebo nadrtíme v hmoždíři. Dá se použít i výkonný robot, ale hrozí, že skořice poškrábe plastové součástky.Rozdělíme suchou směs na 4-6…
První připravíme směs koření. Vše dáme do malé misky a vše promícháme. V připravené míse důkladně promícháme všechny potřebné věci na marinádu a vložíme do ní na stejné…
Brusinky a švestky namočíme do vína nebo do slivovice. Játra odblaníme. Na části másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme očištěná a jemně pokrájená…
Mouku, prášek do pečiva, sůl a koření promícháme. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, rum a část mléka, promícháme a postupně i s nastrouhanými jablky a…
Kdo má rád maso s příchutí ovoce, ten si přijde na své. Zde použitý druh masa je hůře dostupný, ale zcela jistě ho lze zaměnit za jiný kus vepřového masa. Dušený ve víně…
V míse promícháme sypké ingredience, vyklopíme kysanou smetanu, přidáme 1 dcl oleje a necelý 1 dcl mléka. Zpracujeme těsto, jde to moc pěkně. Pak si vymažeme plech…
Hrušky jsou u nás velmi tradičním ovocem, které je velmi dobré čerstvé, ale zároveň z něj můžete zpracovat mnoho různých pochutin. Jednou z nich je také džem. Přidejte…
Na dvě hodiny namočíme sušené houby shiitake. 2 celé skořice + 3 badyány na sucho provoníme na pánvi. V jiném hrnci opečeme na sucho asi 4 cibule na větší kusy,…
Směs pikantního koření a medu tvoří, kromě jiného, základ perníkového těsta. Při jeho přípravě bychom také měli dbát na jeho odležení, aby se chutě správně rozvinuly.…
Maso si necháme nasekat na stejné kusy. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle ze všech stran dohněda. Přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli, které jsme…
Pomeranč omyjeme, vložíme do tlakového hrnce spolu s kořením, zalijeme, aby byl ponořený a vaříme 20min. Poté necháme vychladnout. Zatímco se pomeranč vaří, svaříme…
Zimní období a zejména to, kolem Vánoc, provoní domov plody citrusů. Připravte si z pomerančů teplý nápoj. Dochutí ho nastrouhaný zázvor a typicky zimní koření jako je…
Domácí ořechovka může být během chladnějších večerů dobrým pitím nejen pro vás, ale také pro vaši návštěvu. Pokud si chcete připravit výbornou domácí ořechovku na…
Jemná polévka z mrkve má krásnou barvu a příjemnou chuť. Aromatické koření jí dodává zajímavou vůni. Díky sladké mrkvové chuti a hladké krémové konzistenci jistě…
Asijská kuchyně je specifická používáním pro Evropany netradičního koření a legendami o použitých surovinách. Jak zázvor, tak tmavomasý kohout mají pověst životabudiče a…
Zásadní surovinou, která dodává perníčkům tu pravou chuť je, kromě medu, perníkové koření. V tomto receptu naleznete poměr k přípravě domácího koření a recept na…
Jahodovo-třešňové koláče s kysanou smetanou, připravované z kynutého těsta v domácí pekárně, jsou dokonalým spojením svěžího ovoce a jemného těsta. Pečení v domácí…
Medová karotka s kuskusem je lehký a zdravý pokrm, který spojuje sladkost glazovaných mrkví s jemností kuskusu. Tento barevný a chutný pokrm je ideální jako příloha nebo…
Velkým pomocníkem při přípravě těsta může být majitelům domácí pekárny tento přístroj. I tuhé těsto na perníčky vypracuje naprosto spolehlivě a bez vaší námahy.…
Sváteční kafíčko si přímo volá po speciální příchuti. Ať již bude vonět a chutnat po perníku, nebo po směsi koření, určitě vaší kávu ozvláštní. Přitom příprava sirupu…