Borůvkové buchty
Recept ještě nebyl hodnocenZe všeh přísad vypracovat těsto.Po vykynutí tvoříme bochánky které na vále pomačkáme a vložíme borůvky s cukrem.Zabalíme buchtičky a dáme na plech s olejem.Upečeme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze všeh přísad vypracovat těsto.Po vykynutí tvoříme bochánky které na vále pomačkáme a vložíme borůvky s cukrem.Zabalíme buchtičky a dáme na plech s olejem.Upečeme do…
Tvarohy, pudinky, 2 vejce a borůvky rozmícháme v míse, podle chuti osladíme. Listové těsto rozdělíme na 2 poloviny. 1. polovinu vyválíme na velikost plechu, posypeme…
Žloutky s cukrem vymicháme nebo ušleháme ručním šlehačem, přidáme uvařený olej s vodou a mouku s kypřícím práškem. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Nalijeme na…
Mouku smícháme s cukrem, přidáme změklé máslo, žloutky, citrónovou šťávu, mléko a zpracujeme těsto. Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce a rozšleháme na kaši…
V mléce s vodou rozmícháme vejce, sůl, rum, máslo, brusinky a cukry. Postupně přimícháváme prosátou mouku do polohustého těstíčka. Odložíme na půl hodiny do chladu…
V mléce s vodou rozmícháme vejce, sůl, rum, máslo, brusinky a cukry. Postupně přimícháváme prosátou mouku do polohustého těstíčka. Odložíme na půl hodiny do chladu…
Změklé máslo smícháme se žloutky, 50g cukru, strouhankou a mandlemi až nám vznikne lehce drobivé těsto, které namačkáme do dortové formy, pokryjeme dno a tak 3cm…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, žloutkem a tukem a zpracujeme na hladké těsto. Vyválíme tenký plát, který položíme do ploché vymaštěné a strouhankou vysypané…
Mléko promícháme s máslem, vejcem. Přidáme vše sypké a promícháme. Dáme do formiček nebo plechu na muffiny, tak do půlky, přidáme kostičku čokolády s jahodou a na to…
Vše rozmixujeme. Kdo má rád, může přidat chia semínka či lněná semínka. Místo mandlového mléka můžeme použít plnotučné mléko.
Tento dort připravíme z kakaového korpusu, který je díky jablkům příjemně vláčný. Korpus pokapeme rumem a potřeme vanilkovým pudinkovým krémem. Na závěr dort zalijeme…
Nejprve připravíme těsto. Ve vyšší misce vyšleháme bílky. V jiné nádobě vyšleháme žloutky s cukrem a vodou do husté pěny. Pak ke žloutkům přidáme mouku, kakao a…
V míse smícháme metličkou mouku, kypřící prášek, cukr, vanilkový cukr a vejce, přilijeme rozpuštěné máslo a podmáslí, nakonec vsypeme borůvky a jemně promícháme.Formu…
Korpus: Bílky vyšleháme s cukrem v pevný sníh. Žloutky smícháme s vanilkovým cukrem a citrónem do pěny. Bílky se žloutky spojíme, přidáme mouku, extrakt a olej. Dáme do…
Celá vejce vyšleháme s cukrem dohromady, pak pomalu přilijeme olej a vodu.Nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva.Do vymazané a vysypané formy naljieme těsto…
Mouku dáme do mísy, promícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Droždí malinko pocukrujeme a zalijeme troškou vlahého mléka, přikryjeme…
Sušenky jemně rozdrtíme v robotu, nebo v mikrotenovém sáčku pomocí válečku na nudle nebo ploché strany paličky na maso. Sušenkové drobky smísíme s máslem - roztopeným na…
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku s kypřícím práškem a propracujeme v těsto. V misce připravíme náplň tak, že rozmícháme tvarohy, přidáme cukr, vanilkový…
Cukr,vajíčka,jogurt šleháme a přisypáváme mouku pak nalijeme olej, mléko nebo šťávu z ovoce.Nakonec přidáme prášek do pečiva a citrón. Hlubší plech vyložíme pečícím…
Jablko s mrkví oloupeme a nastrouháme(jablko na hrubo, mrkev na jemno), zakapeme šťávou z citronu a dáme do mixéru. Banán nakrájíme na silnější kolečka a spolu s…
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme dřeň.Cukr utřeme se žloutky do pěny.Vanilkovou dřeň rozmícháme v mléce a dáme zahřát. Těsně pod bod varu.Žloutkovou hmotu…
Do mísy rozdrobíme droždí nebo nasypeme sušené, přidáme lžičku cukru, 3 lžíce mouky a trochu vlahého mléka. Promícháme a necháme odstát asi 10 minut. Pak přidáme část…
Do mléka teplého zhruba 50 - 55°C dáme rozpustit želatinu, nejlípe to jde malou metličkou, necháme trochu prochladnout a spolu s ostatním rozšleháme. Chvíli necháme a…
Do mléka teplého zhruba 50 - 55°C dáme rozpustit želatinu, nejlípe to jde malou metličkou, necháme trochu prochladnout a spolu s ostatním rozšleháme. Chvíli necháme a…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Tajný trik supermarketů: Proč se nám zdá hezčí jídlo zdravější?
Jak efektivně mrazit vejce? S bílky je to snadné, žloutky potřebují předem tuhle jednoduchou úpravu
Nejlepší česneková pomazánka nejen na Silvestra: Čím ji dochutit, aby byla lahodná a pálivá tak akorát? Roli hrají bylinky